Zemblaat

zembla250.jpg

Kent u ze nog? De stoere jongens van de Zembla redactie? Die van die prachtige *kuch* onthullende en totaal niet met voorbedachte rade naar een vooropgezet doel toewerkende programma’s maken? Die nog echt weten wat *kuch* hoogstaande onderzoeksjournalistiek is? En die nooit er op uit zijn mensen zwart te maken. En die zelfs veel kritiek kregen van collega’s en bij hen bijvoorbeeld dit soort uitspraken wisten te ontlokken:

”De Zembla-uitzending over Ayaan vond ik een verkeerd soort onderzoeksjournalistiek. Ik vond het niet helemaal kosjer. Het heeft enorme politieke consequenties gehad, maar ik kreeg het idee dat het een geconstrueerd verhaal was.”
H.Blanken (adjunct-hoofdredacteur Dagblad van het Noorden) [zie]

Diezelfde mensen van Zembla hebben geprobeerd om een hen onwelgevallig boek, geschreven door collega journalisten te laten verbieden:

Uitgeverij Augustus is niet van plan het boek De Orkaan Ayaan van Volkskrant journalisten Hans Wansink en Sara Berkeljon uit de handel te halen. De redactie van het tv-programma Zembla had daarom gevraagd, naar aanleiding van een uitspraak van de Raad voor Journalistiek.
In het boek worden redacteuren van Zembla onjuist geciteerd, zo oordeelde de Raad. ,,Er zijn ons citaten in de mond gelegd die we niet hebben gedaan”, aldus Kees Driehuis van Zembla. ,,We willen dat het boek over politica Ayaan Hirsi Ali uit de handel wordt genomen en dat het hoofdstuk over Zembla bij een eventuele herdruk wordt herschreven.” De uitgever heeft woensdag laten weten geen reden te zien om dit verzoek in te willigen. [bron]

Koekje van eigen deeg?

~

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s