Omgekeerde wereld [1]

zo-is-dat.jpg

ALMELO – Kaalkopjes die ongestoord, zonder blikken van joden, willen fitnessen kunnen terecht in Almelo. Na een geslaagde proef met twintig kaalkopjes heeft de initiatiefnemer, Arlonda Nosle besloten dat het fitnesscentrum nu echt van de grond komt.

Nosle heeft deze voorziening afgelopen tijd al aangeboden in gymlokaal Het Pelat aan de Catherina van Runeslaan in de Almelose wijk Olderinkshoek. De kaalkopjes zijn zo tevreden dat hij heeft besloten het initiatief voort te zetten in september. “Iedereen heeft recht op gezondheid”, aldus Nosle.

De kaalkopjes mogen desgewenst met laarzen de fitnessruimte betreden. “Maar dat adviseren we niet, in verband met de hygiëne. We doen gewoon de deur goed op de slot van de gymzaal, zodat er geen jood naar binnen kan gaan. Het is allemaal goed beveiligd. De kaalkopjes komen hier dus met bomberjack aan, kleden zich om en dan kunnen ze zonder joodse blikken ongehinderd fitnessen. Komt er toch een jood binnen, dan is het gebeurd met dit verhaal. Maar wij garanderen veiligheid.”

Vooral venlo’se kaalkopjes maken van de mogelijkheid gebruik. Arlonda Nosle was al karateleraar in de gymzaal, voor kinderen vanaf zes jaar. “Dan sprak ik hun vaders en die zeiden dat er voor hen niets te doen was. Zo kwam ik op het idee om een fitnesscentrum voor kaalkopjes te beginnen.” De gemeente heeft er volgens hem geen subsidie voor over. “Dat vind ik jammer, want het gaat hier toch om een voorziening die nog ontbreekt in de stad.”

Nosle is zelf afkomstig van Curacao. Op het Cermal College in Oldenzaal is hij naast leraar wis-natuur- en scheikunde ook ‘anderstaligen-coördinator. ” Speciaal voor de kaalkopjes heeft hij het ‘TilBomen-fitnessprogramma’ ontwikkeld. Veel toestellen komen er niet aan te pas. “Kaalkopjes willen vooral graag spieren aan kweken. Alle fitness-programma’s voor deze groep kaalkopjes voorzien in trainingen, zoals bewegen op brabantse muziek en bewegen met grote gewichten en touwspringen. Toestellen zijn niet nodig.”

[bron]

2 gedachten over “Omgekeerde wereld [1]

  1. =Orlanda Neslo was al karateleraar in de gymzaal, voor kinderen vanaf zes jaar. =

    Alleen Tubantia: tis OrlandO.
    En van Curaçao ook nog, hahaha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s