Quote van de dag

groftaalgebruik-100x100.jpg

‘Wellicht is het zo, dat mensen die zich tot de journalistiek aangetrokken voelen en die een kritische instelling combineren met een onderzoekende instelling, statistisch eerder in de linkse hoek zitten”

Ronald Plasterk.

Dat er statistisch meer links georienteerde in de journalistiek terecht komen wil ik wel geloven, maar dat andere deel van zijn uitspraak is werkelijk te dom voor woorden. En dat uit de mond van iemand die ooit over alfa’s (het overgrote deel van de journalisten heeft een alfa-opleiding) zei:

„Alfa’s kun je alles wijsmaken”, zei hij. „Ons hele parlement bestaat overigens uit alfa’s, die beslissingen nemen over de toekomst van ons land.” [bron]

De reactie van Gerry van der List slaat de spijker op de kop:

Wat een progressieve geborneerdheid. Alsof een rechtse journalist minder kritisch en onderzoekend zou zijn. Alsof al die zogenaamd kritische linkse journalisten niet decennialang hebben geweigerd belangrijke maatschappelijke problemen, van de uitwassen van de verzorgingsstaat tot de nadelige gevolgen van massale immigratie, te belichten.

De verdere analyse van van der List deel ik trouwens niet helemaal. Ook zonder vrije markt zou de publieke omroep niet zo bevooroordeeld en eenzijdig kunnen en moeten zijn. Gelukkig gaat het in-het-geheel-niet-linkse SCP onderzoeken of de publieke omroep inderdaad links is. Mensen met een afwijking naar links zullen mensen met een afwijking naar links niet zien als mensen met een afwijking naar links vrees ik. In het zelfonderzoek worden natuurlijk ook tegelijkertijd nog allerlei andere zaken onderzocht zodat daarmee straks de aandacht afgeleid kan worden. Ik kan het antwoord al voorspellen: nee de omroep is niet te links maar er moet wel een moslimzender komen. Tsjakaaa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s