Shockschade

vangogh2.jpg

Tien dagen geleden was ik ter ondersteuning met Lieuwes moeder mee naar Rijswijk. Daar zetelt de commissie die bepaalt of de zoon van Van Gogh recht heeft op affectieve schade en shockschade van het rijk, ieder zo’n vierenhalfduizend euro (niet per maand zoals ik aanvankelijk veronderstelde, nee, eenmalig). Dit was het hoger beroep.

Affectieve schade is voor verdriet. Was bewezen geacht. Shockschade is voor een shock wanneer het kind bij de moord aanwezig is geweest. Shockschade kan ook worden uitgekeerd voor de geestelijke gevolgen van de gruweldaad voor familieleden.

De claim voor shockschade was afgewezen.

[bron]

Update: zonet vertelde Jan Mulder, de schrijver van de column waaruit bovenstaande stukje is overgenomen, dat Lieuwe van Gogh een officiele waarschuwingsbrief van de gemeente had ontvangen vanwege schoolverzuim op 3 November, dus de dag na de sterfdatum van Theo van Gogh.

Verder commentaar lijkt me overbodig.

Update: dat het zelfs de DAG na de moord was, zoals de Telegraaf beweert, had ik niet uit interview bij DWDD begrepen, maar zou het alleen nog maar erger maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s