2974 doden door terrorisme, stelt niks voor…

In totaal kwamen buiten Irak in 2006 ongeveer 10 Amerikanen door terrorisme om het leven. Zelfs in 2001, met een recordaantal van 2974 terreurslachtoffers, kwamen bijna vijftien keer zoveel Amerikanen om bij auto-ongelukken.

Was getekend: Dick Pels. [bron]

Voor Dick Pels stellen 2974 doden door terrorisme niets voor, omdat er nog altijd meer slachtoffers vallen door auto-ongelukken. Extreemlinkse logica, volgens welke het jaarlijks aantal slachtoffers in bv. de Palestijnse gebieden ook niets voorstelt, want er vallen altijd nog meer doden door verkeersongevallen etc.

Ook interessant is deze quote:

Wijnand Duyvendak zat in zijn wilde jaren te dicht op de grens waar democratische overtuigingskracht en politieke pressie overgaan in intimidatie en kunnen ontaarden in politiek geweld. Hij leek die grens in een enkel geval te hebben overschreden, en over die acties niet altijd de waarheid te hebben verteld. Maar zowel zijn vrienden als zijn vijanden doen nu alsof die buitengrens van de democratische rechtsstaat in alle gevallen haarscherp en helder kan worden getrokken. Zodra men medeburgers fysiek bedreigt en/of geweld gebruikt, is die grens bereikt. Maar wat precies kan gelden als geweld is gevoelig voor interpretatie. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een glijdende schaal tussen verbaal geweld en fysiek geweld. Mensen met een lage incasseringsdrempel voelen verbaal geweld (zoals schelden en beledigen) al gauw aan als fysiek geweld, en slaan terug. Maar verbaal geweld moet in een volwassen democratie tot op zekere hoogte worden getolereerd, zij het knarsetandend.

De grenzen van rechtstaat zijn niet helder voor Dick Pels? Kijk eens aan. Wel goed om te zien dat ook Dick Pels voor vergaande vrijheid van meningsuiting is. Zelfs belediging is wat hem betreft toegestaan. Terwijl dat bij wet verboden is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s