So far for de Nederlandse journalistiek

Ze zeiden het echt, die tante Es en die randdebiele grootbek van een Radhakishun, en het opgewonden triumviraat deed werkelijk geen enkele moeite om zelfs maar heel eventjes net te doen alsof ze nog iets van objectiviteit betrachtten. […] So far for de Nederlandse journalistiek, so far for de publieke omroep, en so far for Joost, Prem en Jörgen. En het ergste is dat het niet alleen bevooroordeeld en schandalig is, maar ook dat er echt niets van klopt, dat de jongens niet zien wat ze zien en missen wat ze zouden moeten zien: dat Obama echt nog wel wat anders is dan een Nederlandse sociaal-democraat of sociaal-liberaal. En dat hij kan verliezen. In hun verblinding en bias spiegelen ze de Nederlandse kijker een fundamenteel verkeerd beeld van de Amerikaanse verkiezingen voor. Nooit geweten dat we belasting betaalden om de publieke omroep haar verheven taak op deze wijze te zien vervullen. [bron]

Bart Jan Spruyt met een bijzonder scherpe column die veel harde waarheid bevat. Het is inderdaad opvallend dat de publieke omroep (lees NOS) schijnbaar ook helemaal geen moeite meer lijkt te willen doen om nog zelfs maar de schijn hoog te houden dat ze objectief en onpartijdig zijn en kwalitatief hoogwaardige journalistiek willen bedrijven. Schijnbaar zijn ze er zelf ook wel van overtuigd dat iedereen nu wel doorheeft dat de bipartite comsi van NOS en NPS een linkse propagandamachine is, en they don’t bother any longer keeping up appearances. Het moet een ware bevrijding zijn voor de Karhof’s en Polak’s.

7 gedachten over “So far for de Nederlandse journalistiek

  1. Het niet willen van McCain is hier helemaal niet aan de orde, er is duidelijk sprake van een enorme Obama-geilheid bij de publieke omroep, en Obama wordt gemakshalve even op links in Nederland geplakt. Maar als Obama iets links zegt, is het nog niet 10% zo irritant als wanneer een linkse halve zool hier in Nederland iets roept. Zo koppelt Obama “groene energie” heel erg aan onafhankelijk worden van de haatbaarden in het midden-oosten. Kijk, dat is een manier om rechts mee te krijgen in een beter millieu!!

  2. En dit zijn nog maar de verkiezingen in de USA.
    Wanneer Nederland weer aan de beurt is, dan krijgen de linkse partijen vast ook weer meer spreektijd dan de rechtse…

  3. Het is niet alleen Nederland, als ik de BBC bekijk is dat hetzelfde laken een pak, there is no B for balanced in the BBC.

  4. Wat boeit ’t wie de volgende keizer van de USA wordt? Overdreven media aandacht van een stel onbenullige blaaskaken die in hun heimelijke fantasie NL het liefst tot de 51e staat van de VS bombarderen.

    “yes yes, The Netherlands, isn’t that the capitol of Belgium?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s