Het maatschappelijk rendement van Koran en Hadith

quote

Hoewel religieuze activiteiten op zichzelf er niet op gericht zijn een maatschappelijk rendement te genereren, kunnen ze wel het effect hebben dat door die activiteiten werk voor instanties in de samenleving buiten de moskee wordt ‘weggevangen’. Het betreft hier zaken als de ondersteuning van families bij het overlijden van een persoon, of religieuze lezingen. Ook is een bepaalde waarde toegekend aan lessen uit en over de Koran en Hadith. Daarmee worden immers ook gedragslijnen, waarden en normen overgedragen, die ook buiten de moskee van invloed zijn op de wijze waarop mensen hun geloof zullen praktiseren. Zo ook het offerfeest, waarbij de religieuze betekenis hand in hand gaat met het geven van vlees aan armen. [BRON]

Citaat uit het rapport ‘Moskeeën gewaardeerd“, een onderzoek uitgevoerd door de oecumenische Stichting Oikos, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en wordt van harte ondersteund door het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). De slager keurt weer eens zijn eigen vlees. Wij van Wceend adviseren Wceend. De Moskee biedt ook ondersteuning bij relatieproblemen en geeft adviezen voor de opvoeding, zo valt te lezen in de Oikos Nieuws van Maart. Daar zou ik dan wat meer over willen weten: hoe zien die adviezen er uit? Daarover blijft het verdacht stil.

Vul nu eens voor Koran en Hadith bv. “de boeken van L. Ron Hubbard” in en u zult zich afvragen: waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?!

Een gedachte over “Het maatschappelijk rendement van Koran en Hadith

  1. Ik durf te wedden dat werkelijk niemand in de linkse kerk het lef heeft om uit te rekenen wat de multikul ons op jaarbasis kost. Dit omdat ze donders goed weten dat dan helemaal de rapen gaar zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s