Exodus bij HP/de Tijd

hp-de-tijd-loopt-leeg2

Er is een exodus aan de gang bij HP/de Tijd. HP/de Tijd loopt leeg. Denk lege kantoortuinen, eenzame typemachiens, zwijgende telefoontoestellen. Oorzaak: Jan Dijkgraaf. Jan de Boeman. Hork Jan. Jan de mediaterrier. Jan de schoon schip man. Jan – ik ben heus een sympathieke vent hoor- Dijkgraaf. Jan de man die iedereen tegen zich in het harnas jaagt: (tril)homo’s, Rutger, Jan de man die iedereen ontslaan kan.

Sinds Dijkgraaf bewind voert op de burelen van HP/de Tijd is niets meer zoals het was. De sfeer is omgeslagen. Men was er al bang voor. En nu verlaat de ene na de andere journalist het zikkende schip. Was daar eerst Fleur -burgertrutje- Jurgens die vertrok:

‘Wegens gebrek aan aandacht van mij, daar komt het ongeveer op neer. Nou, prima dan. Ik lig daar geen seconde wakker van.’ [bron]

Daarna was Gregorius Nekschot aan de beurt.

Nu volgen ook Max Pam en Beatrijs Ritsema:

Max Pam heeft de eerste maanden van de nieuwe hoofdredacteur Jan Dijkgraaf even afgewacht, maar ziet het ‘niet helemaal zitten’ met ‘een hoofdredacteur die columnist bij Spits is geweest’. ”De overweging is geweest of ik hier nog bij wil horen,” zegt Pam. ”Het blad is niet meer wat het geweest is. Er vindt een leegloop plaats en dat gaat maar door. De sfeer is de laatste maanden ook niet geweldig.”

Dijkgraaf over het vertrek van Max Pam:

Max Pam heeft vrijdag gezegd dat hij wil stoppen; op zijn stukken heb ik geen kritiek. Ik vind het laf dat Pam roept: ‘Ik heb Dijkgraaf altijd een knoeier gevonden’, maar ik gun ieder zijn eigen reden voor vertrek. Het hoort bij dit soort processen.”

Van Dijkgraag mogen ze allemaal vertrekken: iedereen is vervangbaar, voor hen elf anderen, wie niet voor je is moet je overtuigen (te vertrekken), und so weiter. Ach u vindt vast zelf ook nog een paar toepasselijke.

Half april gaat de vernieuwde website van HP/de Tijd live. U weet wel, die “nette” versie van Geenstijl, zonder anonieme meningen. We zijn benieuwd. Misschien is er tegen die tijd niemand over om er iets op te zetten. Of wacht even: er is nog iemand die een nette website wil vullen en die een hekel heeft aan anonieme meningen; eigenlijk aan afwijkende meningen in het algemeen.

5 gedachten over “Exodus bij HP/de Tijd

  1. Hoe zit het overigens met Roelof Bouwman? Werkt die wel nog voor HP/De Tijd, of is die beschikbaar voor PowNed (als onderzoeksjournalist)?

  2. @ therealshowstopper

    Dank voor het antwoord. Wellicht zal ook hij het zinkend schip binnenkort verlaten. Benieuwd of het zinkende schip HP/De Tijd nog de lancering van haar nieuwe website haalt…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s