Timing (+ update)

lady-justice2

Vandaag is het Hemelvaartsdag. Een z0genaamde feestdag van gristelijk Nederland opgedrongen aan de niet-gristenen. Gisteren, de dag voordat gristus zou zijn opgestaan en naar de hemel zou zijn vertrokken (duh), heeft de dauwtrappende gristenbroeder Hirsch Ballin besloten om het verbod op godslastering niet te gaan schrappen. Eerst wilde Ballin het niet-godsvruchting deel van onze bevolking nog een oor aan naaien door het verbod op godslastering te vervangen door een uitbreiding van het verbod op belediging, maar daar werd gelukkig een stokje voor gestoken. Nu zijn we dus weer terug bij af. Maar gelukkig zijn we niet volledig afhankelijk van het CDA. In de oppositie worden plannen gesmeed om met een wetsvoorstel te komen om godslastering zonder meer te schrappen.

En de VVD, wakker geschrokken van de peilingen en het feit dat ook hoogopgeleiden steeds vaker voor Wilders blijken te kiezen, hebben besloten om een wetsvoorstel te maken dat de vrijheid van meningsuiting moet verruimen. Dit naar aanleiding van de rechtzaak tegen Wilders. Overigens is toevallig ook gisteren bekend gemaakt dat Wilders definitief vervolgd zal worden. Dat er eigenlijk helemaal geen reden is om de klagers ontvankelijk te verklaren omdat naar alle redelijkheid geen van de aanklagers als een directe belanghebbende gezien kan worden maar de rechtbank artikel 12 zodanig heeft opgerekt dat iedereen nu iedereen kan aanklagen zonder directe belanghebbende te zijn, wordt door de media nog steeds volkomen genegeerd. Goed, we gaan het zien. Ben erg benieuwd naar de uitslag van deze rechtzaak en de gevolgen, dat dan weer wel.

Update: Paul Scheffer over de zaak Wilders:

“Het Hof verwijt Wilders, ik citeer: ‘eenzijdige, sterk generaliserende formuleringen met een radicale strekking’. Nou, zulke formuleringen komen we wel vaker tegen in de politiek, lijkt me. Heel veel onderdelen van de partijprogramma’s van de SP, GroenLinks, de ChristenUnie en de SGP kun je onder die noemer vatten.”
“Het Hof stelt dat je best kritisch mag zijn, maar, komt-ie: ‘een uitzondering moet worden gemaakt voor beledigende uitspraken waarin een relatie met het nazisme wordt gelegd’. (Wilders vergeleek de Koran met
Mein Kampf, red.) En al die antifascismecomités die van die vergelijking leven? Gaan we die dan ook verbieden? Hoe vaak ík al niet in een extreem-rechtse hoek ben geplaatst. Als ik zoiets lees maak ik me ernstig zorgen over de kwaliteit van de rechterlijke macht.” [bron]

4 gedachten over “Timing (+ update)

 1. Wacht maar tot je straks in het Kalifaat onder de sharia moet leven, dan zal je nog smeken om oude, vertrouwde hemelvaartsdag!
  Ook kun je niet stellen dat deze dag op opgedrongen aan niet-christenen. Ooit was Nederland voor 98% christelijk en was het een onderdeel van onze christelijke cultuur. Het is dus een historisch gegroeide situatie…

 2. Of iets historisch is gegroeid lijkt me geen argument om iets in het heden in stand te houden. Meisjesbesnijdenis in Afrika is ook historisch gegroeid.

 3. Ik wilde alleen weerleggen dat Hemelvaartsdag is opgedrongen.

  Meisjesbesnijdenis is wel erg extreem meteen. Daar gaat natuurlijk het argument van verminking prevaleren boven historisch gegroeid. Het leed veroorzaakt door Hemelvaartsdag is marginaal vergeleken bij dit soort extreme verminking.

  Ook wordt het afschaffen van Hemelvaartsdag nu gekoppeld aan de invoering van het Suikerfeest. Dat geeft natuurlijk een geheel andere dimensie aan de discussie. Het klassieke jaren-zeventig bashen van de kerk, waar ik zelf ook aan mee heb gedaan, is daarmee van de baan, wt mij betreft. Er is nu een geheel ander spel ontstaan in Nederland. Vandaar dat nu ook veel atheïsten ineens de Christelijke tradities gaan verdedigen. Het gaat over Islamisering en niet meer over ontkerkelijking.

 4. Drie dagen na je dood uit je graf opstaan is ook behoorlijk extreem,
  vinden dat jouw god de enige echte is en dat daarom jij dus de dienst uitmaakt is ook aardig extreem. Alles opblazen of uitmoorden wat niet gelooft en dreigen met hel en verdoemenis als de god van dienst zijn zin niet krijgt , mwah, behoorlijk extreem.
  Atheïsten die gristeleycke tradies verdedigen omdat het over islamisering gaat?
  Gelovigen eigenen zich macht toe. Omdat ze vinden dat die van hun god afkomt valt dus niet met ze te praten want een god heeft altijd gelijk (en lange tenen blijkbaar).
  En die Allah heeft het meest gelijk want die heeft de langste. Het gaat dus niet om ontkerkelijking of dé-mosqueé , maar om macht waarmee gelovigen hun sprookjes opdringen.
  Mooie reden om alle relioten-feestjes af te schaffen, iedereen wat meer vakantiedagen geheel naar eigen inzicht op te nemen of naar de wil van uw bovennatuurlijke Big Brother(s).

  Blijft overigens wonderlijk dat je Wilders wèl straffeloos van Nazipraktijken mag beschuldigen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s