Haatbaard zonder baard

Nog enkele opvallende citaten van Rouvoet:

Het is in de islam niet vanzelfsprekend dat de vrijheden die wij hier koesteren ook een plek krijgen tegen de achtergrond van de religieuze opvattingen. In het westen zijn wij gewend om te spreken over scheiding of onderscheiding van kerk en staat. Dat markeren we vrij scherp. Dat is cruciaal. Dat is in veel islamitische landen verre van normaal. Daar moet je heel scherp in zijn dat dat niet past in ons concept van de rechtsstaat.

Als dat waar is, waarom discrimineert onze (grond)wet dan ongelovigen tov. gelovigen?!

Inpassing is wat anders dan aanpassing, zegt Rouvoet. Dat antwoord van aanpassing hoor je vaak bij andere politieke partijen, bijvoorbeeld de Sociaaldemocraten of de Liberalen. Voor de ChristenUnie gaat het om de vrijheid van godsdienst. Dat is één van de belangrijkste wapens in het integratiedebat.

Godsdienst is een van de belangrijkste wapens in het integratiedebat?! Dat moet Rouvoet dan toch eens uitleggen.

Die orthodoxe opvattingen zijn toch vaak de opvattingen waar de PVV van Geert Wilders van gruwelt. Maar Rouvoet stelt niet voor niets de vrijheid van godsdienst centraal. In tegenstelling tot de PVV en de VVD. Deze partijen tillen de vrijheid van meningsuiting boven alles uit, vindt Rouvoet. Dat vindt hij een gevaarlijke ontwikkeling die de rechtsstaat uiteindelijk ondermijnt.

Dan vind ik dat de liberale partijen – dat is niet alleen de PVV van Geert Wilders, dat is ook de VVD – die zeggen dat de vrijheid van meningsuiting veel belangrijker is dan de vrijheid van godsdienstuiting. Voor je het weet doe je onrecht aan een hele grote groep mensen die je niet dezelfde ruimte gunt voor hun levensovertuiging die je voor jezelf gunt. Dat is het begin van het einde van de democratische rechtsstaat. Daar wil ik niet aan meewerken.

De VVMU ondermijnt de rechtstaat?! OMG, dat zegt dus de vicepremier van dit land. Dan heb je er toch echt weinig van begrepen. De VVMU is nou net een van de grondbeginselen en daarmee onmisbaar in een rechtstaat.

Rouvoet heeft weer eens bewezen dat het echte gevaar voor onze rechtstaat bij gelovigen als hijzelf gezocht moet worden. En ze zitten al in onze regering! Zover is het al gekomen.

10 gedachten over “Haatbaard zonder baard

 1. Het verbaast me ook dat hij Wilders’ partij ‘liberaal’ noemt.

  “Voor je het weet doe je onrecht aan een hele grote groep mensen die je niet dezelfde ruimte gunt voor hun levensovertuiging die je voor jezelf gunt.”

  Dat is precies wat christenen doen met atheïsten als ze hún norm tot landelijke wet willen verheffen. Ik ben tegen abortus dus jíj mag het niet doen.
  Er moet daarentegen nog een atheïstisch politicus opstaan die vrouwen tegen hun wil gaat aborteren.

 2. Echt enge uitspraken. Vooral dat over de vrijheid van meningsuiting.
  Alleen ben ik bang dat nieuwe verkiezingen ons verder op weg brengen naar het soort land waar ik dan niet graag woon.

 3. Ik was er bij in Utrecht. Had oorspronkelijk het idee dat ik althans met een integer mens te maken had al was hij wat mij betreft uiterst naief ten opzichte van de politieke islam. Nu zijn we verder, sharia rechtbanken tieren welig, in Nederland weten we niet eens hoeveel. CU geeft nog steeds geen indruk dat ze nu eindelijk hebben begrepen wat het doel is van islam, noch van hoe rabiaat anti christelijk/ anti democratisch dit systeem is. Kortom er rest mij niets anders dan PVV. Ik zou graag SGP stemmen die het gevaar althans goed omschrijven … maa die zijn te beleefd.

 4. Pingback: C L O S E R » Blog Archive » Mobiliseren en ridiculiseren van onbehagen – Over kutmarokkanen, haatbaarden en tokkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s