“Taboes beslechten”

head in the sand3

En dat brengt me terug bij de beginvraag. Alleen stel ik hem nu aan de oer-Hollandse en niet-Marokkaanse krantenlezer. Ik ben namelijk benieuwd hoe het voor u is om de krant open te slaan of naar een actualiteitenprogramma te zappen en de negatieve berichten over Marokkaanse Nederlanders vliegen u om de oren. Denkt u dan ‘hèhè, eindelijk is het taboe over de multiculturele samenleving verleden tijd’? Of denkt u dat het er inmiddels meer op lijkt dat het taboe is om de constante stroom aan negatieve berichten over Marokkaanse Nederlanders zat te zijn? Als oer-Hollandse Marokkaan denk ik vooral het tweede en het zou het nuchtere Holland passen alle taboes te beslechten. [bron]

Zegt Tofik Bibi.

Ja, ik denk dat veel oer-Hollandse en niet-Marokkaanse krantenlezers die berichten meer dan zat zijn. Maar wat is je oplossing Tofik? Er maar niet meer over berichten? Kop in het zand? Of doel je op andere taboes die geslecht moeten worden om het probleem op te lossen?

Een gedachte over ““Taboes beslechten”

 1. Het geeft te denken dat het woord ‘marokkaan’ een synoniem is geworden voor crimineel. En dat is niet de schuld van Geert Wilders en zelfs niet de schuld van deze medelanders maar is het resultaat van jarenlang pappen en nathouden, niet benoemen en een ziekelijke angst om te discrimineren en te stigmatiseren.
  Dit alles rijkelijk overgoten met een rood sausje van politieke correctheid en alle voorwaarden zijn geschapen voor onaangepast gedrag, harde intimidatie, provoceren en radicalisering en in extreme gevallen zelfs tot terrorisme.

  Dat de Islam in ons land (en ver daarbuiten) een imagoprobleem heeft moge algemeen bekend zijn en dat heeft te maken met het gedrag van deze stoottroepen van de politieke Islam.
  99 procent van hun slachtoffers zijn ongelovigen dus de conclusie is gerechtvaardigd dat men religieus geinspireerd is vanuit de Koran of via het internet.
  Want dat deze jongeren over het algemeen niet trouw de moskee bezoeken is een feit.

  Tofik Bibi zou er goed aan doen met deze Marokkanen in gesprek te gaan en ze te wijzen op de gevolgen van hun gedrag; de verWildering van onze samenleving die het niet meer pikt om in de steek te worden gelaten door de gevestigde politiek.

  Ik denk er hard over om op de PVV te gaan stemmen anders lopen wij het risico over enige decennia geregeerd te worden door religieuze baardmannen.

  En dat is mij een moskee te ver.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s