Deze flater komt ze nog duur te staan

deze flater komt ze nog duur te staan, ze hebben zich nog weer meer belachelijk gemaakt. En de bestolen wetenschappers zijn gewoon een stukje menselijker geworden, daar zou ik me niet zo’n zorgen om maken. [bron]

Carlos Sargasso over de klimaathackers, in een topic van zijn hand alwaar een vaag artikel in de Pers reden is voor Carlos om Victorie te kraaien.

10 gedachten over “Deze flater komt ze nog duur te staan

 1. Nu een wat serieuzere reaktie: het is heel boeiend wat er nu in de betreffende sargasso-draden gebeurt. Een paar publieke vaste reageurs die nu duidelijk van mening zijn verschoven, of er nu onomwonden voor uit durven te komen. Maar ook een twee of drie die tesamen met Carlos de hele zaak blijven proberen te downplayen. En dan natuurlijk seven die met zijn referentiemitrailleur de meeste weerstand oproept, *zonder dat de downplayers er ooit inhoudelijk op ingaan*. Een paar flauwe jij-bakken en ad-hominems is alles wat ze kunnen brengen.

  De reakties van Carlos zijn stuk voor stuk dom, denigerend en boertig; het is alsof dat het enige is wat hij in zijn repertoire heeft. Iets wat we natuurlijk al langer wisten, maar het schuurt toch iedere keer als je die platte hitserige taal leest. Er zit toch meer in die man? Het hoeft toch niet zo kinderachtig?

  Als je niet bereid bent om ‘sorry’ oid. zeggen: zwijg dan ofzo. Maar zo maakt men het alleen maar erger. Het lijkt wel alsof men allang in de klassieke politiek val is gelopen: Nixon werdt niet afgezet vanwege de crime, maar vanwege de coverup.

  Op een breder vlak is ook aardig om te zien wat de nederlandse pers ervan bakt; naast dit bovenstaande artikel in de pers, heeft het NRC zich ook niet onbetuigd gelaten en in de papieren editie een artikeltje de Pravda waardig geschreven. Het is heel boeiend om te zien hoe bevriende media in het gelid springen, alsof het AGW-kamp een remote control heeft.

  Zoals in de sg-draad wordt opgemorken: er hangt een paradigma-shift a la Kuhn in de lucht. En seven maar pesten met die foto van Al-Sahaf. ;)

 2. <> @zutman Wie zegt me dat die Carlos niet gewoon een AIVD-infiltrant is om te voorkomen (dmv imagoschade en trollen op GeenCommentaar/Retecool/ander linksachtig weblog – NOOIT op rechtse blogs) dat er een linkse blogosphere in Nederland onstaat… en/of er voor te zorgen, dar “links” nog grotere imagoschade lijdt. De AIVD (toen BVD) had ook van die mensen in dienst in de wat heftigere linkse jaren: die infiltreerden in actiegroepen, leidden het verzet de gewelddadigheid/lompheid in zodat ze gepakt konden worden of gewoon voor lul stonden, of verwoestten de organisatie/beweging van binnenuit… (nou ja, met zekerheid alleen daar waar wijlen Seveke actief was – maar het zal wel overal zo ongeveer gegaan zijn). <>

  De mails spreken verder voor zich. Het NRC legt de verantwoordelijkheid voor de helft bij de mensen die de opwarmingsparadigma-believers afkraken:
  (quote)Wat de e-mails in ieder geval duidelijk maken is dat veel wetenschappers moeite hebben met de omgang met publiciteit en politiek. Hun gebruikelijke wetenschappelijke onzekerheidsmarges (unquote: Fout, het ging hier niet om de gebruikelijke (2x) 5% marge) worden al snel gezien als gebrek aan bewijs en dus als een reden om geen actie te ondernemen. (end quote)

  Ik vraag me wel af hoe echt die mails zijn, ik las namelijk dat de headers er niet in hun totaliteit bij zaten. Zag ik er ook niet bijzitten toen ik ze op internet bekeek waar iemand ze online had gezet. Jammer genoeg kan ik daar dan weer nergens iets over vinden.

 3. Ok er stond dus i.p.v. “” in bovenstaande post, oorspronkelijk “” en “” … WordPress…

 4. Ik geef het op. Welke tekens komen er bij WordPress WEL door? En er stonden dus van die semi-html tags.

 5. “Wie zegt me dat die Carlos niet gewoon een AIVD-infiltrant is”

  Welnee. Carlos is gewoon de Editor-at-Large van Sargasso. Hij zal nooit erkennen dat de sceptici een punt hebben; hij verdient er immers zijn brood mee. En dan zou hij ook al die mooie reisjes en die wichtigmacherei moeten missen: no way! Pijnlijk geloofwaardigheidsverlies doet hem nu uit de heup schieten en vingers in de oren stoppen.

  Zie mijn vorige posting: ik kan er wel een verklaring voor geven, maar ik kan me er geen voorstelling bij maken.

  Overigens: politieke gekonkel van recalcitranten zie je inderdaad meestal in de linkse hoek: soort zoekt soort. Van de Amsterdamse kraakbeweging kun je veilig stellen dat deze zich autonoom heeft gemarginaliseerd in de 80-er jaren, zonder dat eventuele BVD-infiltranten o.i.d daar wezenlijk aan bijgedragen hebben. Typisch geval van het zoeken van een zondebok ter camouflage van eigen persoonlijk falen. (Of succes, als je kijkt naar de kapitale panden die die men toen voor een prikkie heeft kunnen legaliseren.)

  Als Steeph de boel niet in de lucht hield met cuntent en beheer was het weblog denk ik allang gesloten. Als er al een AIVD-infiltrant moet worden aangewezen, dan Steeph, vanwege zijn rol om de Editor-at-Large een platform te blijven geven ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s