Youp en zijn publiek

In een café ving ik deze week een gesprek op tussen wat aanhangers van een bepaalde politieke beweging. Zij vroegen zich af of het niet beter zou zijn als islamieten niet gevaccineerd zouden worden. Het was grappig bedoeld, maar je proefde de bittere kern. Dronken mensen lallen graag hun waarheid. Een ander bartype zei dat dit een zinloos idee was omdat die Marokkanen de prikken dan toch wel zouden jatten. Er werd gebulderd en men vroeg waarom ik niet lachte. Zij lachten toch ook wel eens om mij? Ik probeerde uit te leggen dat het niet lachen een vorm van vrijheid van meningsuiting is en dat het absoluut niet demoniserend bedoeld was. Ik zou nog wel van ze horen. Hoe? Anoniem. Dat soort dreigen is hun lust en hun leven. Ze legden me uit hoe je dat doet: je zet een capuchon op je pokdalige vinexkop en begint dan schuimbekkend je haat te tikken. Iemand moet dood. Hartstikke dood. En als je in plaats van dood deaudt schrijft dan zit je goed. Het is heerlijk en vooral een enorme opluchting om iemand digitaal de kanker aan zijn hart te wensen. En een niet uit te leggen sensatie om je woorden terug te lezen op een of andere schimmige site. Je schrijft dat iemand deaudt moet en dat wordt dan door heel veel gelijksoortig spul gezien. Dat geeft zo’n vette kick. Je scheldt dus je bestaat. [bron]

Youp van ’t Hek


93 gedachten over “Youp en zijn publiek

 1. Ah, Butcher snapt het. Lekker naarbeneden trappen en je zelf beter dan een ander voelen. Dat schept een verdraagzame leefomgeving. Goed bezig Butcher, ga zo door, jij bent er al wij komen er nooit (gelukkig).

 2. Door mensen als Youp van ‘t Hek is het land naar de klote…..!!!!
  Bedankt zakkenvuller zit vast ook mijn belasting geld nog tussen je salaris.

 3. Tja, het is Youp. Hij mag overal tegen aanschoppen. Bucklerdrinkers, vinexbewoners, mensen met een bepaalde politieke voorkeur……… Maar oh wé, oh wé….. Kom niet aan zijn links-radicale gedachtegoed. Dan wordt mijnheer boos…. Maar ondertussen lekker links lullen en rechts zakken vullen………. En dan lekker champagne zuipend rond brallen…. En dan zoals het een goed socialist betaamt, jezelf beter voelen dan de rest…….

 4. Natuurlijk zijn veel van die ‘reaguurders’ inderdaad redelijke treursmurfen, en doodsverwensingen zijn (bijna) nooit gewaarborgd. Dat neemt echter niet weg dat er een kern van waarheid achter de antagonisering van onze Marokkaanse vrienden zit. Zag laatst een paar misdaadgrafieken in het toch niet bepaald Wildersistische NRC en dat was behoorlijk confronterend: tussen jonge criminelen zitten bijna anderhalf keer zoveel Marokkanen (totale aantal: +/-360.000) dan ‘etnische’ Nederlanders (13 miljoen). Natuurlijk komt de linkschmens hiertegen met de vaste argumenten; hun sociale/economische achterstand (in de ultieme verzorgingsstaat Nederland?) en racistisch optreden van de politie (die in veel Marokkaanse wijken zijn hoofd niet eens durft te laten zien), die ongeveer zo geldig zijn als een belofte van Robert Mugabe. De Marokkaanse gemeenschap zal de hand diep in eigen boezem moeten steken om een harde ruk naar rechts (en alle gevolgen van dien) in 2011 te vermijden.

 5. Pingback: Top Posts « WordPress.com

 6. Youp, de Bucklerhoer van Amsterdam. De linkse cabaret fascist die Henny Huisman ooit eens een maagkanker toewenste en Robert ten Brink mocht lekker sterven met z’n All You Need…
  Ach ja, ik wens niemand de kanker en zeker geen cabaretier die hard heeft gestudeerd om dat wel te mogen zeggen. Integendeel, ik wens Youp een lang leven. Dan kan hij nog lang ‘genieten’ hoe hij en z’n linkse elitaire vrinden Nederland naar de klote hebben geholpen.

 7. Door mensen als Youp van ‘t Hek is het land naar de klote…..!!!!
  Bedankt zakkenvuller zit vast ook mijn belasting geld nog tussen je salaris.

  En wat voor briljante bijdrage lever jij aan de maatschappij als ik vragen mag? Youp levert in ieder geval nog een vorm van vermaak op voor veel mensen, jij slechts en alleen breedbandvervuiling. Het is makkelijk oordelen van een afstandje, nietwaar? Chapeau, om even in het straatje te blijven.

 8. Verder mag elk sujet, blank, bruin, zwart, paars van mij vierkant EEN NEKSCHOT HAHA krijgen. Lafheid…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s