Minister Kwak (1 update)

Door geen afstand te nemen van dit kwalijke rapport en het juist nu naar de Kamer te sturen, maakt Ter Horst zich bovendien schuldig aan directe beïnvloeding van het politieke proces.
Wat levert die inzet van belastinggeld op? Een citaat: ‘Ideologisch zijn er echter wel degelijk elementen van rechts radicaal ideeëngoed aan te treffen bij de PVV, zoals een positieve oriëntatie op ‘het eigene’, een afkeer van ‘het vreemde’ en van politieke tegenstanders, en een hang naar het autoritaire’.

Sinds wanneer is positieve oriëntatie op het eigene rechts radicaal? Wouter Bos predikt een ‘beschaafde vorm van nationalisme’ en toont zich ‘trots op Nederland’.

Is die aardige Wouter nu ook al een nazi? Wanneer komt hij dan uit de kast als NSB’er? En Willem Drees senior, was die georiënteerd op het eigene of op dat van een ander land? En sint Obama, die bij menige linkse boven het bed hangt, die oriënteert zich toch echt voor honderd procent op het eigene, gezien de Amerikaanse vlaggen en patriottische taal. Ook al rechtsradicaal dus? En al die allochtonen met hun heimweeschotels, die oriënteren zich toch ook op het eigene. Ook allemaal nieuw radicaal rechts? [bron]

Was getekend: Geert Wilders.

En Geert krijgt bijval uit onverwachte hoek. Zo schrijft de nieuw radicaal linkse Thomas von der Dunk:

Waar het evenwel om ging: islamitische Britten bleken een stuk patriotti­scher dan niet-islamitische, en hetzelfde geldt voor de Duitsers. […] Maar sommigen zijn duidelijk te conservatief, en willen zich niet laten zien. Het gaat om een zeer kleine minderheid, die zich achter nikaab of boerka verbergt. Het Franse parlement wil dat nu in meerderheid verbie­den – en het zal de vele hoofddoekjeshaters op dit forum in mijn geval mogelijk verbazen: dat vind ik helemaal niet zo’n slecht idee. Daarom kan ik ook die Utrechtse arts die recent een boerkadraagster negeerde, geen ongelijk geven.[…]Criterium kan alleen zijn, of iets vrijwillig of onder dwang gebeurt. De intentie van een boerka is om niet te worden gezien – dan moet je ook niet zeuren, als je inderdaad over het hoofd wordt gezien.

Ps. Welk programma heeft de Volkskrant uit deze zin verwijderd?

“Het verketteren en demoniseren (kijk eens een kwartiertje Pauw&Witteman of laten we graag aan derden over.”

Update: Misschien heeft Wilders toch niet helemaal gelijk over de minister, gezien dit bericht (beluister hier de betreffende uitzending) maar wel schokkend om te lezen dat de politiek via de ambtenarij dit soort onderzoeken laat uitvoeren en vervolgens de inhoud probeert te manipuleren:

Ambtenaren hebben geprobeerd om Geert Wilders buiten het rapport Polarisatie en radicalisering in Nederland te houden. Dat zei onderzoeker Jaap van Donselaar vrijdag in Dit is de Dag. In het rapport wordt Wilders ‘nieuw rechts radicaal’ genoemd. Dit was de ambtenaren ‘onwelgevallig’, zegt Van Donselaar. “De PVV had men er liever niet in onder de vlag van het radicalisme. Maar ik zei: sorry, daar kun je echt niet omheen.”

Een gedachte over “Minister Kwak (1 update)

  1. “Ambtenaren hebben geprobeerd om Geert Wilders buiten het rapport Polarisatie en radicalisering in Nederland te houden. Dat zei onderzoeker Jaap van Donselaar vrijdag in Dit is de Dag. In het rapport wordt Wilders ‘nieuw rechts radicaal’ genoemd. Dit was de ambtenaren ‘onwelgevallig’, zegt Van Donselaar. “De PVV had men er liever niet in onder de vlag van het radicalisme. Maar ik zei: sorry, daar kun je echt niet omheen.”

    Als dit daadwerkelijk het geval blijkt, dan dient Jaap van Donselaar de namen van de desbetreffende ambtenaren vrij te geven. De PVV moet in elk geval alles in het werk stellen om te achterhalen wie precies deze ambtenaren zijn en voor welke ministeries ze werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s