Balai zou hem nu niet meer hebben vervolgd

beeld/2009/09/Hans_Janmaat.jpg - Hans Janmaat

In de bomvolle zaal waren slechts 4 allochtonen aanwezig. Een daarvan was Leo Balai, lange tijd werkzaam voor het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR), het antidiscriminatiebureau dat zijn naam heeft gewijzigd in Art. 1. Balai had ook nog wat oude collega’s verwacht deze avond, maar ‘ze zijn er niet’. Dat was in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw anders.
Het LBR daagde in 1997 Hans Janmaat van de Centrum Democraten (CD) voor de rechter voor uitspraken als ‘Wij schaffen, zodra wij de mogelijkheid en de macht hebben, de multiculturele samenleving af’ of ‘ vol is vol’. Balai zou hem nu niet meer hebben vervolgd, bekent hij: ‘Maar het was toen een andere tijd. De maatschappij verandert. Ik vind nu ook dat Wilders niet vervolgd moet worden.’ [bron]

Opvallende quote van de voormalig inquisiteur van Hans Janmaat. Ook een interessante quote van Prof. dr. Meindert Fennema:

En tot slot mag je in een democratisch debat de menselijkheid van de ander niet in twijfel trekken.

Daarmee zou Marcel van Dam met zijn uitspraak dat Fortuyn een buitengewoon minderwaardig mens is ook strafbaar zijn. Gelukkig voor van Dam is Fortuyn reeds vermoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s