Double FAIL!

Geert Wilders was de neger van Venlo. Tuurlijk. Iedereen met een beetje ontwikkelde bullshit detector had meteen door dat het een hoax was. Maar het AD tuinde erin en sommigen zoals FOK! namen het over in de veronderstelling dat het waar was. Het was natuurlijk niet waar. De bron was een obscuur weblog genaamde De Verwarde Man (what’s in a name). En dan neem je dat als krant natuurlijk gewoon over. Niet dan? Hoppa, weg betrouwbaarheid.

Maar sommigen zijn nog dommer en maken er een fail-op-fail van. Zoals het smiley weblogje FOK!. Ze tuinden er zelf in en beweren nu dat ze in goed gezelschap waren want Sylvain Ephimenco trapte er ook in. Tog?

Maar wat schreef Ephimenco dan? Nou dit:

Of dat hele verhaal op de AD-site en elders wel klopt, vraag ik me wel ernstig af. De bronnen van de krant lijken nogal dubieus. Maar ook een canard is nooit onschuldig en kan een dodelijk effect sorteren. Het is volkomen legitiem om Wilders wegens zijn ideeën politiek te willen bestrijden maar laat alsjeblieft zijn al dan niet verzonnen jeugdtrauma’s er buiten. Politiek is vuil en vunzig, zei Pechtold ooit. Maar afhankelijk van de persoon en de nabijheid van verkiezingen, kan politiek ook goor en weerzinwekkend zijn.

Ephimenco legde dus precies de vinger op de zere plek: het overnemen van dit soort tendentieuze berichten van dubieuze bronnen heeft altijd effect. Als later blijkt dat het een hoax is, is de schade al aangericht. Maar bij FOK! hebben ze ook dat niet begrepen. Misschien moeten ze de naam FOK! maar eens vervangen door FAIL!

Een gedachte over “Double FAIL!

  1. Is Geert nu de VMBO-BBL stem kwijt?Even serieus:totale pulpmedia als de Telegraaf,AD of de PO zijn veel gevaarlijker dan NRC/VK/VN c.s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s