Wat u niet leest op Joop.nl [1]

Terwijl het (actiegerichte) moslimextremisme afneemt in Nederland, en het rechts-extremisme klein blijft en niet groeit, neemt het gevaar van het links-extremisme juist toe, maakte de Nederlandse veiligheidsdienst, de AIVD, gisteren bekend. Het gevaar zou vooral komen van de Antifascistische Actie (AFA).

De AFA bestaat maar uit een kleine kern van enkele tientallen personen, maar de aanhang die de AFA steunt en helpt bij acties, is vorig jaar wel flink gegroeid. De AFA verzet zich tegen extreem-rechtse groeperingen, waar volgens de club ook de PVV en Trots op Nederland van Rita Verdonk bij horen. Ook is er verzet tegen het Nederlandse asielbeleid en iedereen die daaraan meewerkt.

De groeiende aanhang heeft de AFA te danken aan een relatief nieuwe organisatiemethode. Is er een protest of actie, dan worden lokale groepen ‘opgeruid’, van moslimorganisaties tot zelfs voetbalhooligans. Zij doen het rel- en protestwerk, terwijl de AFA zelf (vaak) op de achtergrond blijft. De AIVD verwacht een toename van het aantal harde AFA-acties. [bron]

Kijk zelf maar: Joop.nl verzwijgt het groeiende gevaar van links-extremisme.

Advertenties

3 gedachten over “Wat u niet leest op Joop.nl [1]

  1. jaren lang jaarlijks AIVD verslagen over extreem rechts, nooit iets wat van gemerkt. jullie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s