Not done

Vervolgens werd Nederland van het meest brave ongeveer het meest vrijgevochten land van Europa, waar alles kon en mocht – ongemanierdheid bovenal. De problemen die dat meebracht werden getaboeïseerd – net zoals de problematische kant van massale immigratie lang door rookgordijnen van multiculturele vrolijkheid beleidsmatig aan het zicht onttrokken werden.

Dat zeg ik niet pas nu. Voor wie mocht menen dat ik tot de late bekeerlingen van de nieuwste mode behoor: al eind 1997 heb ik de relevantie van godsdienst voor culturele verschillen n.a.v. de Turkse EU-kandidatuur in Socialisme & Democratie aangekaart, dus lang voordat Fortuyn of Ayaan Hirsi Ali politiek wakker geworden was.

‘Getuigt het respecteren van de cultuur van mensen die afwijkt van de onze, dus ook het respecteren van aan zo’n cultuur geregeld ten dele inherente zaken als de ondergeschikte plaats van vrouwen, uithuwelijkingspraktijken, eerwraak en besnijdenisrituelen, ook van respect voor de mens in die cultuur?’ En: ‘Een en ander leidt er uit misplaatste politieke correctheid regelmatig toe dat, wat men met het Christendom nu net als benepen van zich heeft afgeschud, vervolgens in de Islam met het oog op afwijkende achtergrond en herkomst weer begripvol wordt omarmd’.

Dat staat nog steeds – maar was indertijd not done, en velen die nu om het hardst schreeuwen het licht gezien te hebben en achter de nieuwste rattenvanger aanrennen, zouden er uit zichzelf nooit op zijn gekomen. [bron]

Thomas von der Dunk is het eigenlijk wel op veel punten eens met de PVV maar het is nu not done om dat te zeggen, maar hij was er wel veel eerder bij dan u!  Dat u het maar even weet. Alleen voorzag hij blijkbaar niet dat het in islamitische landen welig tierende antisemitisme in Nederland ook zijn bruine sporen zou trekken, terwijl die parallel toch veel meer voor de hand zou liggen in zijn betoog.

4 gedachten over “Not done

  1. Als je vd Dunk zo leest dan is hij er zelf heilig van overtuigd, dat hij zo’n beetje als enige Nederlander in het Milgram-experiment niet op de knop zou drukken. Dat heeft hij mis, 99% van de Nederlanders zou het naar eigen zeggen ook niet doen. Tenzij vd Dunk de vragen moet beantwoorden natuurlijk.

  2. En eigenlijk was vd Dunk dus gewoon al fout vóór de oorlog. Dat zegt ie zelluf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s