En dan nu de reacties…

[FF van Conan]

De linkse politieke partijen vonden dat eindelijk maar eens serieus onderzocht moest worden of een rechts kabinet mogelijk zou zijn. Want anders blijft het maar boven de markt hangen, aldus Job Cohen. Als zou blijken dat een rechts kabinet niet mogelijk is, zou de VVD vanzelf meer concessies moeten gaan doen voor een PaarsPlus kabinet, wat dan als enige optie zou overblijven.  Bovendien toonden de peilingen een sterke opmars van de PVV, dus het volk moest nog een keer worden overtuigd dat een coalitie met de PVV niet mogelijk was. Dat was de strategie van links en van de koningin.

Gisteren besloten VVD, CDA en PVV om inderdaad te gaan onderhandelen over een minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV. BAFFF in your face Cohen! Heb je nu je zin? Je wilde onvoldoende concessies doen voor PaarsPlus en je bleef hardnekkig een middenkabinet tegenhouden omdat je dacht dat VVD, CDA en PVV er toch niet uit zouden komen. En dat de PVV en de VVD veel concessies zouden hebben gedaan waar je ze later nog heel vaak aan zou gaan herinneren.

Het liep anders.

Halsema piept dat het “democratisch buitengewoon discutabel” is. Bullshit natuurlijk. Lubbers moest onderzoeken [video persco] of er een kabinet gevormd kan worden dat kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Tweede Kamer (sic, dus niet noodzakelijkerwijs een meerderheidskabinet!) en dat is mogelijk met de steun van de PVV.

Volgens de informateur zijn andere mogelijke coalities niet werkelijk bespreekbaar voordat een rechtse coalitie is onderzocht. Daarom heeft hij VVD, PVV en CDA opgeroepen te bespreken of zij een meerderheidscoalitie kunnen vormen of dat zij opgaan voor een minderheidskabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV. [bron]

Als er iets democratisch discutabel is, dan is het de rol van de koningin in dit proces. En het feit dat Lubbers aangaf dat een keuze voor Rutte als formateur alleen zinvol zou zijn als duidelijk zou zijn welk kabinet hij dan zou gaan vormen, een voorwaarde die in 1994, toen Kok een concept regeerakkoord moet schrijven, niet werd gesteld.

Trouwens, ook kereltje Peggolt geloofde serieus dat PaarsPlus nog wel een tweede keer op tafel zou komen.

En nu gaat Job aan de kant staan janken als een klein kind dat zijn lolly niet krijgt. Nu wil Job opeens een meerderheidskabinet van 5 partijen. Daarvoor is een woord bedacht Job: POWNED.

[bron]

Update: Afshin Ellian, zelfde verhaal met andere woorden.

11 gedachten over “En dan nu de reacties…

  1. Dit is de grootste rap uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis. Een partij, die bij de verkiezingen werd gehalveerd, gaat een kabinet vormen met gedoogsteun. Een Maxime Verhagen, die eigenlijk naast Karadzic in Scheveningen zou moeten worden opgesloten voor het plegen van genocide, gaat de dienst weer uitmaken. Het moet toch niet gekker worden.

  2. Pingback: Tweets that mention En dan nu de reacties… « [ MARGINAAL weblog IN DE MARGE ] -- Topsy.com

  3. Die ff is echt werelds! Ik heb ‘m al een paar keer doorgemaild!
    En wat ben ik blij dat links buitenspel komt te staan.

  4. Heerlijk dat domlinks incl. de Majesteit, daar in zijn getuind. Nu kunnen wij zo goed als zeker eindelijk de lakens uitdelen en bovengenoemden buitenspel zetten. Dat hebben wij jaren gestaan,maar staan nu in scoringspositie. Maar Job, Femke en Alexander, er schijnt voor jullie nog altijd de zon in de vorm van een zéér riante wachtgeldregeling met ontheffing van de sollicitatieplicht. Hopelijk gaat deze voorziening voor jullie ook gauw van de baan.

  5. Job 4 jaar in de oppositie?Ik denk dat hij binnenkort bekendmaakt rijp te zijn voor een nieuwe uitdaging:met pensioen gaan.Jammer,want zo’n totale loser als capo van de PVDA stond garant voor nederlagen en rampen in die partij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s