Buigen voor de vmbo-leerling

Maar Ramdas, dit epistel vind ik een curieuze en verontrustende reactie. De hele White Trash-discussie is één, maar de toon waarmee u het onderwijs (VMBO en HAVO moet trouwens als vmbo en havo worden gespeld) erbij haalt, getuigt van teveel dédain.

Een beetje minder verbitterd had wel gemogen. Ik buig dieper voor een vmbo-docent dan voor welke professor dan ook. Zoals ik ook dieper buig voor een vmbo-leerling die geen ‘ethiek’ (?) heeft gevolgd maar wel een prima banketbakkersopleiding heeft afgerond.

Wie zich wil verdiepen in het zogenaamde afvoerputje van het Nederlands’ onderwijssysteem, raad ik aan om les te geven. Zonder academische graad, want dat is als je werkt met leerlingen op vmbo-bb niveau schier onbelangrijk. Dan gaat het namelijk bijna 8 uur per dag over sociale mores en omgangsvormen die je niet in de studieboeken of op Radio 4 vindt.

Teksten als bovenstaande kunnen ontstaan als de linkse elite afdaalt uit haar ivoren toren en de ochtendlucht van de realiteit opsnuift. Maar van wie zijn bovenstaande woorden?

2 gedachten over “Buigen voor de vmbo-leerling

  1. Ik dacht handig te zijn door even snel te googlen, alleen the Real Showstopper kwam er uit, en verder niets. Toen moet bink geprobeerd, die had echt niets, lege bladzijde, Binq van Microsoft (Chandler voor vrienden) weet dus zelfs de weblog in de marge niet te vinden, toen met Yahoo (tien jaar geleden mij favoriete zoekmachine voordat Sherloc kwam). En Yahoo gaf als antwoord: Karel Kaniet en Rutger Claasen, of mischien Arjan Hooiveld. (wie zijn die mensen?)

    Oftewel het moment dat zoekmachines niet meer vinden wat men zoekt is nu aangebroken.

    Ik doe dus maar een gooi, Kluveld? Spruyt? Brussen? Wat kan ik er mee winnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s