De wondere wereld van Mohammed Rabbae

Dat Mohamed Rabbae een moslimfundamentalist in schaapskleren is moge zo onderhand wel duidelijk zijn. Kortgeleden werd hij uit Groenlinks geknikkerd hem door Halsema & Dibi verteld dat hij zijn lidmaatschap van Groenlinks beter kon opzeggen, vandaag werd in de Volkskrant een artikel van zijn hand gepubliceerd waarin hij zich verdedigd. Of althans een poging lijkt te doen. Een erbarmelijk armoedige poging mag ik wel zeggen. Leest u mee?

Rabbae reageert oa. op de Rushie affaire waarbij hij opriep tot een verbod van het boek De Duivelsverzen. Daarover zegt hij het volgende:

De verschijning van  De Duivelsverzen van Salman Rushdie in 1989 leidde tot grote spanningen in de islamitische wereld, die oversloegen  naar Nederland. De woede in de moslimgemeenschap leidde tot heftige demonstraties in een aantal steden. Ik zag als gevolg hiervan de solidariteit vanuit de autochtone bevolking afbrokkelen, met name vanuit de progressieve hoek. Om de spanningen te kanaliseren en de rust te herstellen heb ik inderdaad de moslimorganisaties geadviseerd naar de rechter te gaan om het boek van Rushdie verboden te krijgen. Dat  vond ik een betere oplossing dan onbeheersbare en gewelddadige protesten. Velen uit de politiek – parlement, kabinet en lokaal bestuur – waren het met me eens.

Oh echt waar? Wie waren die velen die het met hem eens waren dan? En wat zegt Rabbae hier eigenlijk over de islamitische gemeenschap in Nederland? Hij omschrijft deze als een gevaarlijk kruidvat, een gevaarlijke groepering zonder zelfbeheersing, een gevaar voor de stabiliteit van ons land: “onbeheersbare en gewelddadige protesten“. Je zou Rabbae voor dit soort teksten voor de rechter kunnen slepen, althans volgens zijn eigen criteria dan, he.

We lezen verder. Rabbae probeert aan te tonen dat de VVMU in Nederland helemaal niet onbeperkt is. Alsof Rabbae daarmee iets nieuws zou verkondigen. Maar ook hier maakt Rabbae een uitglijder:

Verkuil weet dat Mein Kampf  hier  verboden is. Dat is een duidelijke streep door de vrijheid van meningsuiting. Voor zover ik weet heeft GroenLinks nooit actie genomen om dit verbod ongedaan te maken.

Rabbae is er kennelijk niet van op de hoogte dat Mein Kampf niet verboden is in Nederland. Wel heeft de Nederlandse Staat de rechten van dit boek verkregen en beslist daarmee over eventuele verspreiding van het boek in Nederland. Dat Groenlinks nooit een poging heeft ondernomen om dit ‘verbod’ ongedaan te maken is in dat licht dus niet zo vreemd. Overigens heeft Groenlinks wel ooit getracht om het boek “Gids voor islamitische opvoeding” waarin wordt aangezet tot vrouwenbesnijdenis, mishandeling, antisemitisme en haat jegens bevolkingsgroepen te laten verbieden, dus misschien had Rabbae beter dit voorbeeld kunnen noemen.

Volgens Rabbae is debat met Wilders onvoldoende om hem te stoppen en moslims te beschermen. Je zou daaruit kunnen afleiden dat Rabbae en kornuiten over onvoldoende krachtige argumenten beschikken die hen in staat zouden stellen om mensen te overtuigen en het debat als winnaar te verlaten. Maar nee, Rabbae ziet dat anders.

Ik ben zeer te spreken over de manier waarop Femke Halsema het debat maximaal en met overtuiging hanteert om Wilders te ontmaskeren. Maar iedereen ziet dat het debat met Wilders zinloos is. Iemand die de overtuiging heeft dat hij de waarheid spreekt, luistert niet  naar anderen. Wilders gebruikt de Tweede Kamer als podium om zijn waarheid te verkondigen. In die zin lijkt hij als twee druppels op een moslimfundamentalist. Bij interrupties gaat hij niet in op de argumenten van zijn tegenstanders, maar neemt de gelegenheid te baat om opnieuw zijn oneliners te debiteren. […] Ik geef Verkuil op een briefje dat Wilders – het debat ten spijt – zijn zin krijgt in de Tweede Kamer, gewoon omdat de meerderheid van de partijen deze verwerpelijke maatregelen steunt.

Iedereen praat op Rabbae in dat hij beter met deze rechtzaak kan stoppen, maar tja, iemand die de overtuiging heeft dat hij de waarheid spreekt, luistert niet  naar anderen. De vergelijking met de moslimfundamentalist achter de interruptiemicrofoon in de Tweede Kamer moet u zelf maar proberen te duiden, het lukt mij niet. En dat maatregelen die door de meerderheid van de Tweede Kamer worden goedgekeurd daarmee een democratische grondslag hebben is voor de *kuch* democraat-in-hard-en-nieren Rabbae blijkbaar van weinig betekenis.

Ik heb persoonlijk geen probleem met kritiek op de islam.  Ik zal ook nooit naar de rechter gaan om een omstreden boek of tekening over de islam aan te klagen.

Hilarisch, in acht nemend de affaire Rushdie. Waarom noemt Rabbae hier behalve boek en tekening niet ook “film”? Ach ja, natuurlijk, daarvoor heeft hij Wilders aangeklaagd, de hypocriete lutser.

Er zijn  mensen die vinden dat dit proces in elk geval in het voordeel van Wilders uitpakt. Als hij wint, krijgt hij vrij baan om met zijn aanvallen door te gaan en als hij verliest gaat hij het slachtoffer uithangen en wint hierdoor sympathie van zijn aanhangers. Deze zienswijze deel ik niet. Los hiervan gaat het hier om een principiële zaak.

Als Rabbae werkelijk zo veel waarde hecht aan deze principes, dan moeten ook een andere conclusie trekken: dan moeten we de Koran (en andere islamitische geschriften, zoals “Gids voor islamitische opvoeding” en “De weg van de Moslim“, om slechts enkele te noemen) verbieden omdat in deze werken (strikt genomen) tot geweld wordt opgeroepen, tot haat en discriminatie wordt aangezet, om over belediging nog maar te zwijgen. En dat deze werken van invloed zijn op het gedrag van vele moslims in Nederland behoefte ook geen verder betoog. Dus meneer Rabbae, verbieden? Of bent u nogal selectief in uw principes? Hoeven joden, homo’s, vrouwen en ongelovigen niet beschermd te worden?

Advertenties

One thought on “De wondere wereld van Mohammed Rabbae

  1. Lijkt me wel een geschikte kandidaat die als eerste moslim ooit uit de islam geflikkerd wordt door zijn medemoslims.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s