Huilie Huilie

Peter Siebelt riep op Twitter op mijn werkgever te mailen, Een dag daarna kondigde Marck Burema, die mij mijn kritiek op GeenStijl ook nooit in dank heeft afgenomen, al aan dat ik de volgende dag ‘zwaar de lul’ zou zijn omdat ik in De Telegraaf zou staan. Wie twijfelt er nog aan dat dit een gezamenlijk wraakactie is van Koolhoven, Burema en Siebelt om me opzettelijk zoveel mogelijk schade toe te brengen? [bron]

Aldus Peter Breedveld in een reactie op de ontstane commotie na zijn dubieuze tweet.

Peter Breedveld doet huilie huilie omdat er bij zijn werkgever zou zijn geklaagd over hem. Hypocriet, want Breedveld deed datzelfde in 2008 bij iemand die hij kapot wilde maken.

Peter Breedveld doet huilie huilie omdat hij wordt aangepakt vanwege zijn mededeling dat VN troepen beter naar Nederland gestuurd kunnen worden om PVV’ers dood te schieten ipv. naar Afghanistan, maar dat achteraf niet zo letterlijk bedoelde. Maar Breedveld was zelf in alle staten toen er op andere weblogs soortgelijke uitspraken werden gedaan over andere groeperingen.

Peter Breedveld doet huilie huilie omdat men hem, naar eigen zeggen, probeert kapot te maken via publicaties. Maar Peter Breedveld werd zelf veroordeeld omdat hij een callcenter medewerkerster van Vodafone probeerde kapot te maken via zijn weblog, omdat zij hem naar zijn mening kwalitatief onvoldoende service had verleend. En deelt graag IP nummers van mensen wiens mening hem niet aanstaat.

Peter Breedveld spuugt op anonieme bloggers, maar werkt zelf verschillende met anonieme bloggers die schrijven voor zijn weblog, schreef reacties onder meerdere pseudoniemen op zijn eigen blog en nagelde de persoon die dit openbaarde publiekelijk aan de schandpaal. Breedveld zelf blogt ongetwijfeld onder eigen naam omdat hij hoopte zijn marginale bestaan als medewerker bij de VU te kunnen inruilen voor een baan als echte journalist. Bloggen onder eigen naam betekent echter naast de lusten ook de lasten! Als je zaken gescheiden wilt houden, blog dan niet onder je eigen naam, dat heeft niets met lafheid te maken. Maar ja, een groot ego zit dan natuurlijk wel in de weg.

Ja, dat de Telegraaf een artikeltje schrijft naar aanleiding van een tweet van een onbeduidende stukjesschrijver van een universiteitsblaadje kun je slechte prioriteitstelling noemen. Ja, je kunt vraagtekens plaatsen bij de formulering van het persbericht zoals de VU dat deed (de kans dat de VU daadwerkelijk optreedt tegen Breedveld is m.i. overigens minimaal). Ja, Breedveld heeft een punt als hij zegt dat de zaak wordt opgeblazen en dat het er sterk op lijkt dat hij wordt ´teruggepakt´.

Maar huilie huilie doen en anderen verwijten dingen te doen die je zelf ook doet, dat maakt geen bijster sterke indruk. Net als dit soort teksten.

Was getekend, Repelsteeltje.

2 gedachten over “Huilie Huilie

  1. hij schreef natuurlijk niet “dat PVV’ers maar beter doodgeschoten kunnen worden”. Wel dat we onze eigen taliban hebben en dat het dan misschien beter was dat de VN hier langskwam om PVV’ers neer te schieten.
    Het eerste zou debiel zijn, het tweede een (slechte) grap.
    [edit: ik heb de tekst aangescherpt]

  2. Wie uitdeelt moet ook kunnen incasseren. Breedveld laat zich enorm kennen door zo kinderachtig te reageren. Het getuigt van weinig karakter als je als journalist je standunt (grap of niet) niet toelicht. Zijn geloofwaardigheid was al niet best de laatste tijd maar is nu denkelijk helemaal aan gort. Dom-dom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s