Godwincartoon

Je kunt niet beweren dat iemand gelijk is aan Hitler en vervolgens volhouden dat hij toch niet uit de weggeruimd moet worden. Het één beweren is het ander impliceren. [bron] [nieuwe link]

Schreef Francisco van Jole op 26 april 2010.

En dus verscheen er vandaag weer een godwincartoon op zijn site.

(ps. Lees ook VARA voert campagne voor moord op Wilders.)

Update: het weblog Joop.nl waar de cartoons van Adriaan Soeterbroek staan is offline gehaald. Vanwege onderhoud, zo wordt vermeld. De voorpagina van Joop.nl is gewoon bereikbaar.

Update: van Jole meldt via twitter dat de site onder vuur ligt. Bedoelt hij een ddos?

Update: Kijk, dit is satirische humor.

Update: Ja, daar kon je op wachten.

Update: Ja mensen we gaan nu helemaal los.

Update: Jeroen Pauw vindt het ‘een smakeloze cartoon’.

Advertenties

7 thoughts on “Godwincartoon

 1. En dan voor het gemak maar even vergeten dat de tuigdorpen al eerder door de PvdA mede zijn gesteund http://bit.ly/eYzS1U en ook door de SP als goed initiatief zijn beoordeeld. http://tinyurl.com/46uoye9
  Maar nu komt het uit de koker van de grote geblondeerde Satan en dus zijn het nazi-praktijken. 5 jaar geleden was het nog een sociaal en maatschappelijk verschillig idee.

 2. Wat is dan #PVV #Wilders definitie van tuig?
  De definitie van tuig volgens Jole’s #Joop_nl #VARA is dus blijkbaar; allochtonen???
  in 2005 http://bit.ly/eYzS1U had Jole het al kunnen laten plaatsen, dus alleen bedoeld om #Wilders #PVV te demoniseren dus actieve Linkspolitiek bij de publieke omroep

 3. Ook euk hoe Jole nu een boycot als chantage/dreigement naar VARA ervaart, dat was toch alleen voorbehouden om te doen tegen Wilders PVV

 4. Ik vind het best een knappe cartoon. Wel zegt het veel meer over links-correct, de VARA en van Jole in het bijzonder, dan over Wilders en de PVV.

  Van Jole’s,

  “Je kunt niet beweren dat iemand gelijk is aan Hitler en vervolgens volhouden dat hij toch niet uit de weggeruimd moet worden. Het één beweren is het ander impliceren.”

  -maakt het nog dommer. Ze zijn het in correcte kringen echt helemaal kwijt.

 5. Ik word kotsmisselijk van de ziekelijke haat die jullie verspreiden. Maar, vrij naar Voltaire: ik verwerp jullie opvattingen, maar jullie mogen ze hebben en uiten.

  Doe dus maar flink je best, want als die wrok binnen blijft, ontplof je nog eens :-)

 6. Van Jole heeft het over gelijkstellen van Wilders met Hitler, niet het vergelijken van die twee, om tot een morele rechtvaardiging van het liquideren van Wilders te komen. En niemand kan tot die gelijkstelling komen. Wilders is niet Hitler.

  Ik vind wel dat je die vergelijking mag maken, maar dat er dan overeenkomsten uit komen rechtvaardigt helemaal geen liquidatie. Het is bedoeld om aan de PVV-stemmer, waarvan het merendeel nauwelijks door heeft wat Wilders allemaal gezegd heeft en op zijn programma heeft staan, maar alleen op hem stemmen omdat “Wilders zegt wat hij denkt”, erop te attenderen dat er wel degelijk bruine vlekjes op zijn programma staan en daarom gewoon beter ziet op hem kunnen stemmen. Dan verdwijnt hij namelijk ook uit de politiek.

  Om dat soort vergelijkingen te zien als een oproep tot moord en om te gaan tweeten dat de kogel wel van links zal komen (met een vraagteken) slaat nergens op. Het is gewoon een van de acties in het gevecht om elkaar monddood proberen te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s