Marcel van Dam: democratie in MO betekent einde van Israel

Want het staat voor mij vast dat als in het hele Midden-Oosten de democratie zou uitbreken het met het voortbestaan van Israël op lange termijn gedaan is, tenzij voor die tijd vrede gesloten is met de Palestijnen en de Arabische landen in de regio, waar de bevolking in overgrote meerderheid vijandig tegenover Israël staat. Democratie zou die opvatting aan de macht brengen. De strategisch zwakke positie van Israël wordt nog versterkt door de tanende macht van de VS. [bron]

Marcel van Dam

Overigens is ook deze uitspraak interessant:

Stabiliteit is geen eenduidig begrip. In een dictatuur is het vooral het handhaven van de orde. In een democratie het handhaven van de rechtsorde en de waarden die daaraan ten grondslag liggen, zoals het respecteren van minderheden. Dat lukt alleen als een grote meerderheid van het electoraat die waarden steunt. In dat opzicht is Nederland de laatste tien jaar een stuk minder stabiel geworden.

Van Dam noemt als voorbeeld het respecteren van minderheden. Maar zou het niet veel meer voor de hand liggen om hier als voorbeeld te noemen een grote minderheid die de beginselen van de seculiere democratische rechtstaat niet onderschrijven?!

3 gedachten over “Marcel van Dam: democratie in MO betekent einde van Israel

 1. Nu Israel opdoeken en een palestijnse staat maken, waar de palestijnen naar huis kunnen terugkeren, die er uit geschopt zijn door de democratie van Israel! Dit lijkt mij een goed begin om er een echte democratie van te maken met joden en palestijnen gelijkwaardig aan de rechten die daar aan verbonden zijn.

 2. Marcel van Dam weet er klaarblijkelijk weinig van.

  Daadwerkelijke Arabische democratie is juist de manier om echte vrede te bereiken in het Midden-Oosten.

  Zoals Nathan Sharansky van Likoed al schreef in 2005, in zijn baanbrekende boek ‘The case for democracy’.

 3. Marcel van Dam is aan het dementeren, het is jammer dat niemand in zijn omgeving hem weerhoudt om al te kolderieke uitlatingen te doen.

  Als er democratie in het Midden Oosten komt, en als er niet langer zogenaamde koningen, sjeiks, imams en ayatollahs de dienst uit maken dan loopt het ook wel los met de jodenhaat die in het Midden Oosten nu verplichte kost is. We kunnen heel goed zien dat er op dit moment reeds tal van landen zijn waar Israël goed mee kan opschieten, zolang die volksmenners maar hun bek dichthouden en die vuige propaganda ophoudt.

  Ik denk dat Arabieren over het algemeen gewone mensen zijn, vermits men hen de verplicht opgelegde leugens en indoctrinatie ontneemt. Zodra de Arabieren zelf mogen nadenken en zelf mogen kiezen, niet langer die verachtelijke ziekmakende islam krijgen opgedrongen dan zullen zij binnen de kortste keren ook beschaafde mensen zijn.

  Het Arabische verlangen om te komen tot democratie is feitelijk een schreeuw om bevrijding van het juk van de islam. De islam is geïnstitutionaliseerde xenofobie en jodenhaat. En elk levend wezen, elk denkend mens wil vrij zijn van onderdrukking.

  Wacht maar, dit is het begin van de toetreding van de moslims in het Midden Oosten tot de beschaafde wereld. Een wereld waar plaats is voor iedereen, behalve die huichelende fascisten die zich geconcentreerd hebben binnen de islam, en al hun vriendjes (collaborateurs) zoals Marcel van Dam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s