‘De gelovige wordt stelselmatig voorgetrokken’

In een land waar de meerderheid van de bevolking niet religieus is, heeft God wel een hele grote broek aan. We komen hem tegen in wetgeving, in het onderwijs, op onze euro’s en op het belastingformulier. God heeft zich diep genesteld in het Nederlandse bestuurlijke systeem.

We zijn een tolerant land. Dus we gunnen iedereen zijn plek. Zijn aanwezigheid kan echter een probleem worden als gelovigen en niet-gelovigen ongelijk behandeld worden. De gelovige wordt namelijk stelselmatig voorgetrokken. [bron]

Thijs Kleinpaste en Marcel Duyvestijn


Advertenties

4 thoughts on “‘De gelovige wordt stelselmatig voorgetrokken’

  1. D66, de meest overbodige partij van Nederland. En dan hebben we het over Nederland waar we al zulke onvoorstelbaar overbodige parijen als de PvdD, 50+ en de PvdA hebben. Dit soort stupide en arrogant gezwatel, een mix van infantiliteit en anachroniciteit is precies datgene wat D66 niet alleen zo irrelevant maar tegelijkertijd zo onuitstaanbaar maakt.

    Natuurlijk is God goed vertegenwoordigd in ons staatsbestel. Vanaf de moderne tijd, zo rond 1800 hebben christenen een flinke vinger in de pap gehad en dat was niet zo gek, want er was op een stuk of wat Joden na helemaal niemand anders. Christenen hebben ons staatsbestel gemaakt, dus niet zo gek dat ons staatsbestel daar de sporen van draagt. Het vervolgens voorstellen alsof de illuminati van D66 de middeleeuwers een plekje gunnen in hun staat is onjuist, aanmatigend en uiteindelijk alleen maar gepreek voor eigen parochie (pun intended). Als dat je zelfbeeld is, potjandorie, dan ben je intellectueel ver van huis hoor.

  2. Wat een zuur artikel. Legt de missie van D66 weer keihard bloot: nl. alles uitbannen wat niet in hun eigen quasi-tolerante geloof/overtuiging past.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s