‘Donaties en diploma’s’

Ook London School of Economics geloofde niet in de oprechte bedoelingen van Saif al-Islam. Maar de universiteit gelooft wel in klinkende munten. En dan maar een linkse analyse als proefschrift voor dr. Saif al-Islam. Kaddafi doneerde 1,78 miljoen euro aan London School of Economics. Dit heet marktwerking in de wetenschap.

Is dit een uniek feit? Nee, bijna alle prinsen van rijke Arabische landen hebben een doctorstitel. Die titel kregen ze meestal van bedenkelijke Amerikaanse universiteiten waarvan de diploma’s in de EU niet worden erkend. Donaties en diploma’s! Mooie ruilhandel. Doen ook serieuze universiteiten aan dit soort praktijken mee?

Ik ken nog een geval van donatie waarvoor een bijzondere leerstoel moest worden gecreëerd. Tariq Ramadans leerstoel aan Oxford wordt gefinancierd door een Midden-Oosterse stichting die ook nog onder de invloed staat van Yousouf al-Qaradawi, de antisemitische fundamentalist uit Egypte. [bron]

Afshin Ellian

Advertenties

2 thoughts on “‘Donaties en diploma’s’

  1. Het gebeurt overal, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willen Alexander is toch ook afgestudeerd, tevens heeft hij zich veelvuldig ingezet voor het vaderland waardoor hij terecht is onderscheiden en ook promotie heeft gemaakt. Helaas is de rechtsgeldigheid van zijn militaire rang van een zelfde grootte als zijn academische prestaties, namelijk nihil. Omdat er totaal geen strategische inzichten zijn is het onmogelijk dat hij ooit een leidinggevende taak voor defensie gaat uitvoeren. Omdat nooit iemand de afstudeer scriptie heeft gezien van die van Amsberg staat het gelijk aan de academische titels van alle zoons van Gaddafi. (dit is de spelling die men ook in Libië gebruikt)

    Het financieren van leerstoelen is feitelijk het kopen van advertentieruimte op het katheder en het verhandelen van titels voor presidentiële of vorstelijke leeghoofden is de doodsteek voor de academische geloofwaardigheid. Maar die geloofwaardigheid was toch al lang zoek. Hoeren zijn het! Allemaal! Het is een wonder dat er nog een paar mensen van een universiteit afkomen die wel iets kunnen.

  2. Tariq Ramadan werd recent in Nieuwsuur geïnterviewd. Mariëlle Tweebeeke vroeg hem onder meer of hij de Westerse vrees voor de Moslimbroederschap kan begrijpen. De islamist in schaapskleren gaf een ontwijkend antwoord. Belangrijker is echter dat Tweebeeke de kijkers relevante achtergrondinformatie onthield. Ramadan heeft namelijk familiebanden met de Moslimbroederschap (de oprichter daarvan was nota bene zijn grootvader). Bovendien verkondigt Ramadan zelf (in bijzijn van strikt islamitische gezelschappen) standpunten die met die van de Moslimbroederschap zijn te vergelijken.

    Het was in ieder geval een verschrikkelijke Nieuwsuur-uitzending, waarin Tariq Ramadan (en later ook Bertus Hendriks) Geert Wilders en zijn achterban als een soort racisten neerzette. En dat alles met de goedkeuring van Mariëlle Tweebeeke (en haar baas Carel Kuyl). Mogelijk gemaakt door de NOS en de NTR. Hoezo “onpartijdig” en “onafhankelijk”?

    Zie: http://luxetlibertasnederland.blogspot.com/2011/03/tariq-ramadan-bertus-hendriks.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s