Aan de kant, hier is de Islam

De problemen met grote groepen jonge moslims worden door veel politici volledig toegeschreven aan sociaal-economische factoren, maar Vroom is het daar niet mee eens. ‘Sociologisch onderzoek toont aan dat ook culturele factoren een rol spelen bij het uitzonderlijk hoge percentage moslims onder jeugdige delinquenten’, schrijft hij. Daarom moet volgens hem de islam deel uitmaken van het Europese integratiebeleid. […]

Maar ook voor het bedrijfsleven en (semi-)publieke instellingen ligt een schone taak, betoogt Vroom. Er moet bij de organisatie meer rekening gehouden worden met islamitische feesten als de Ramadan en het Suikerfeest en met de bidtijden van moslims. Geen colleges of tentamens meer tijdens het vrijdagmiddaggebed of het Offerfeest. Meer gebedsruimtes in ziekenhuizen, kazernes, gevangenissen en provinciehuizen. Werkgevers moeten met werknemers overleggen hoe hun werk het best is te combineren met hun religieuze plichten. [bron]

Alweer een artikel over de Islam in Ad Valvas, want de moslims worden in Ad Valvas een beetje karig bediend.

Advertenties

7 thoughts on “Aan de kant, hier is de Islam

 1. Vroom wordt zeker betaald om deze onzin uit te kramen ten behoeve van de NWO!

 2. Islam moet inderdaad deel uitmaken van het integratiebeleid. Het zou moeten worden ontmoedigd. Dat is namelijk ook beleid.

 3. @Jantje
  Exact mijn redenatie na het lezen van de eerste alinea.

  “In Nederland, waar een scheiding tussen kerk en staat geldt, worden religieuze organisaties al sinds jaar en dag als gesprekspartners van de overheid gezien” Eh…wat?

 4. Er valt gewoon niet tegen op te boksen…eerst heet het dat cultuur/geloof er helemaal niet toe doet en dat het daarom fout is om de ruimte die aan die cultuur/dat geloof wordt geschonken ter discussie te stellen.
  Als dan uit analyses blijkt cultuur/geloof er wel toe doet, dan heet het dat ruimte en begrip voor die cultuur/dat geloof onderdeel van de aanpak moet wezen.
  Laat ik hier eens een boude voorspelling doen: de nieuwe aanpak waarin het belang van cultuur en geloof erkend wordt werkt niet, werkeloosheid, criminaliteit, huiselijk geweld etc blijft hoog onder bepaalde groepen.
  Conclusie van Vroom: het waren dus toch de sociaal-economische achterstanden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s