Max Pam schrijft wikipedia over

De bekende Nederlanders, het is een volkje apart. Door hun bekendheid krijgen ze vaak ook nog de kans om lekker bij te schnabbelen met een columpje hier en daar. En wat is er dan makkelijker om wat mensen door het slijk te halen. Zeker als het mensen zijn die mediatechnisch toch al in goot liggen. Lekker nog even natrappen. Dan sta je tenminste aan de goede kant van de sloot nietwaar?

Frank Masmeijer was zo iemand die opeens de pispaal werd van de BN klieren: mensen als Paul de Leeuw, Jack Spijkerman en  Boudewijn Büch waren niet te beroerd om deze man tot de grond toe af te branden. Het is dit soort mensen dat karaktermoord tot centraal onderdeel van hun competentieprofiel maakt.

Sommigen denken jaren later in dat rijtje te moeten aansluiten. Neem bijvoorbeeld Max Pam. In zijn recente column schrijft hij:

Deze week zat ik ineens te kijken naar Frank Masmeier en zijn vrouw Sandra, ooit het hooggehakte assistentje van televisiekok Lonny. Het gaat best goed met de Masmeiertjes. Lang geleden was Frank bij de NCRV presentator van de Helemaal in je eentje show, maar tegenwoordig woont hij in België, alwaar hij uitbater is van een aantal witgoedbedrijven. Anders dan je zou verwachten, wordt daar niet witgewassen, maar is de corps (sic) business het verkopen van huishoudelijke apparatuur.

Jammer dat Boudewijn Büch niet meer leeft. Die had destijds in Masmeier zijn bête noir gevonden. Weken lang stampte hij “het vierkante gebit”, zoals Büch hem noemde, de grond in. Ik zal een berichtje naar het hiernamaals sturen dat  momenteel met Masmeier weer alles picco bello in orde is.  Misschien krijgen wij van Boudewijn dan nog een tegenbericht… [bron]

Max Pam heeft echter helemaal niet gekeken naar de uitzending. Dan had hij nl gezien dat Masmeijer horeca ondernemer is en niet in het witgoed zit. Hoe komt Max Pam daar dan bij? Nou, hij schrijft gewoon wikipedia over. En dan spelt hij ook nog z’n naam verkeerd. En wat de Koninklijke Militaire Academie ermee te maken heeft is al helemaal een raadsel.

Advertenties

One thought on “Max Pam schrijft wikipedia over

  1. Je wordt nooit door een lux rijtuig overreden, maar altijd door een strontkar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s