De hypocrisie van de PVV

De PVV steunt het voorstel voor een debat niet. De PVV stelde tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen voor het dragen van een hoofddoek door ambtenaren op het Provinciehuis te verbieden.

De reden hiervoor is volgens PVV-leider Geert Wilders dat

‘het een cultuurrelativistisch dhimmi-voorstel van de VVD is, omdat het ook voor kruisjes en keppeltjes zou moeten gelden’. ‘Voor ons tellen alleen de abjecte islamitische ideologie en haar symbolen’

aldus de SMS van Wilders aan elsevier.nl. [bron]

Hoe veel explicieter wil je ´t hebben? Hypocriet omdat de discussie gaat over de religieuze neutraliteit van functionarissen in overheidsdienst. En dat dient dan net zo goed te gelden voor christenen, joden, hindoes, scientologisten etc. als voor moslims.

Maar ook  hierom.

Advertenties

3 thoughts on “De hypocrisie van de PVV

  1. In Wikipedia staat een fout, de hoofddoek werd in het oude testament gebruikt voor twee zaken, een: vóór het huwelijksvoltrekking deed de vrouw een hoofddoek of sluier om, bij de huwelijksvoltrekking werd die sluier of hoofddoek verwijderd. Dit is symboliek voor het maagdenvlies. Waar dit een rituele voorstelling van is laat ik aan de lezer over. Twee: vrouwen droegen een hoofddoek als verhulling van hun identiteit als zij geld wilden verdienen met seks. Hoeren droegen hoofddoekjes. Nadat zij hun hoofddoekje hadden afgelegd waren zij geen hoer meer.

    Waarom vrouwen als ze naar de tempel gingen een hoofddoekje moesten dragen laat ik aan de beleefdheid van de lezer over.

  2. Het gaat weliswaar over religieuze neutraliteit, maar desondanks heeft Geert Wilders wel degelijk gelijk: de islam is vele gradaties erger dan andere religies. Wie die religie op één lijn met andere religies stelt (zoals Jeanine Hennis impliciet doet), wekt in ieder geval de schijn van cultuur-relativistische dhimmitude.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s