‘Jeanine Hennis is extreem rechtse prikkelpop’

Het wordt nu ook steeds onfrisser bij de VVD. Nadat de PVV de toon had gezet over hoofddoekjes in openbare ruimtes, durft de VVD het ook: op het Amsterdamse stadhuis wil de fractievoorzitter van de VVD Robert Flos hoofddoekjes verbieden voor baliemedewerksters, het Tweede Kamerlid Jeanine Hennis (prikkelpop van het meest platvoerse radioprogramma Echte Jannen) pleit voor een verbod op hoofddoekjes voor alle stadhuismedewerkers, zoals ook voor ‘andere religieuze symbolen’.

Nooit heb ik ze gehoord over symbolen als davidssterren, katholieke kruisjes of vrouwentekens (ook een soort religieuze symbolen), maar nu durven ze, de lafaards. […]

Met zulk rechts heb je geen extreem-rechts meer nodig! [bron]

Aldus Hanneke Groenteman, de miss piggy met maagband van het extreemlinkse Varablog Joop.nl.

Wat Groenteman blijkbaar niet snapt is dat 1) Jeanine Hennis wel degelijk zegt dat het voor alle religieuze symbolen geldt en 2) zij alleen pleit voor een verbod voor mensen in overheidsdienst, dus niet de bezoekers. Kortom, heel wezenlijke verschillen tov. de lijn van de PVV, die alleen vindt dat hoofddoekjes verboden moeten worden en dan ook voor bezoekers.

Een religieus neutrale overheid is blijkbaar voor Groenteman extreemrechts. Ja mensen, blijf met je handen af van de knuffelmoezelims!

Advertenties

One thought on “‘Jeanine Hennis is extreem rechtse prikkelpop’

  1. “Miss Piggy met maagband” – hmm … zoiets schrijven moet deugd doen, niet ? Zeker als je geen betere argumenten blijkt te hebben gevonden.
    Je hebt gelijk : het gaat inderdaad niet om de hoofddoeken alleen. Maar een overheid die het dragen van symbolen verbiedt is niet religieus neutraal. Ze wordt zelf intolerant. zo ook Frankrijk, waar het nu verboden wordt te bidden op straat. Bovendien discrimineert de overheid, vermits ze een kledingverbod oplegt op religieuze gronden. En een deugdelijke rechtvaardigingsgrond voor een dergelijk verbod ontbreekt nog steeds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s