‘Tijdelijke benoeming rechters kan volgens EHRVM’

Een benoeming voor een bepaalde tijd is beslist niet in strijd met de persoonlijke onafhankelijkheid van de rechter. Volgens vaste jurisprudentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is het niet nodig dat rechters voor het leven worden benoemd om onafhankelijk te zijn. Een benoeming voor bepaalde tijd, bijvoorbeeld voor vijf jaar, is niet in strijd met de onafhankelijkheid. Het Europese Hof verlangt slechts dat een rechter niet naar believen of op oneigenlijke gronden kan worden ontslagen door de regering. Dit is al in de jaren ’70 van de vorige eeuw bepaald door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens en is daarna herhaaldelijk expliciet bevestigd. Voor de liefhebber: het gaat om de zaak Ringeisen tegen Oostenrijk (16 juli 1971). In de zaak Campbell en Fell tegen Engeland is zelfs een benoemingstermijn van drie jaar zelfs geaccepteerd (28 juni 1984). Verwonderlijk dat degenen die ’Europa’ altijd zo graag willen benadrukken en de PVV van wereldvreemdheid betichten, dit niet weten. Er is dus wel degelijk ruimte om de levenslange benoeming van rechters ter discussie te stellen. Dat er vervolgens door allerlei instanties en personen met oneigenlijke argumenten afwijzend wordt gereageerd, maakt dit niet anders, eerder een grotere uitdaging. Aan de levenslange benoeming van rechters moet snel een einde komen. [bron]

Geert Wilders en Lilian Helder

Of het door Wilders voorgestelde evaluatiecriterium “streng genoeg straffen” ook door het EVHRM zou worden geaccepteerd is natuurlijk nog maar de vraag.

Advertenties

2 thoughts on “‘Tijdelijke benoeming rechters kan volgens EHRVM’

  1. Of een rechter nou links of rechts is,zou eigenlijk niet uit mogen maken;ware het niet dat er alleen maar “linkse”uitspraken worden gedaan!Alles wordt vanuit de linker ooghoek be/veroordeeld!Als je niet links bent,mag je alleen hard werken,veel belasting betalen,mond dichthouden en liefst op je 68e gaan hemelen:heb je n.l. alleen maar opgebracht en niets gekost!Want anders zouden de linksers eens iets te kort komen!

  2. Heel terecht als een rechter niet voldoet,dat deze heer geloosd kan worden! Daar is heel wat mis met die rechtspraak en daar moet de bezem ook eens goed doorheen gehaald worden met bijbanen en commissariaten en belangen verweving! Er zou zelfs gevangenisstraf op moeten staan, indien zij over de streep zouden gaan, maar de heren denken dat zij onfeilbaar zijn, de burger mag zijn mond zelfs nog niet opdoen om zich zelf te verdedigen, als je een zakkenvuller van een advocaat per ongeluk aan de haak hebt geslagen, die met de incestueuze rechtspraak mooi weer speelt, dan ben je mooi de sigaar rechtspraak van lek mijn vestje, er moet hier nog heel wat veranderen voor de burger wil hij zijn recht krijgen,waar hij recht op heeft! Rechters proberen zelf hun regeltjes te stellen om de zaken naar hun hand te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s