‘Waar komt die bemoeizucht vandaan?’

De vraag is: wat heeft Europa in hemelsnaam met Libië te maken? Waar komt die bemoeizucht vandaan? En vooral: waarom neemt Europa de rol van Arabische landen over? Als je de legers van al die moslimnaties bij elkaar optelt, krijg je een formidabele krijgsmacht die de droeve clown Kadafi binnen 24 uur 24 keer achtereen kan verslaan. Maar zoals bekend zijn Arabieren slim en Europeanen laten zich graag voor hun karretje spannen. Ja, ik weet natuurlijk ook dat enkele landen uit de regio een substantiële bijdrage aan het Libische avontuur zullen leveren. Wat ongeveer neerkomt op een veldwachter met jachtgeweer uit Katar of Libanon en een zandbak met parasol in Saoedi-Arabië om na een raid uit te rusten.

Wacht even, Saoedi-Arabië, is dit niet het land dat zijn leger en politie naar Bahrein heeft gestuurd om de volksopstand aldaar te helpen onderdrukken? Lijkt me nog erger dan wat Kadafi doet, hij die zich tenminste tot zijn eigen territorium beperkt om terreur te zaaien. Kunnen de Europeanen na Tripoli ook niet Riad bombarderen? [bron]

Sylvain Ephimenco

Advertenties

4 thoughts on “‘Waar komt die bemoeizucht vandaan?’

 1. 1 grote Farce: Zoon van Kadaffi studeert af met een valse scripte van de London School of Economic en geeft tegelijkertijd een donatie van 350.000 pond. Sarkozy krijgt geld voor zijn Campagne. De UN prijst nog vorig jaar de mensenrechten in het land. Kadaffie eveneens genomineerd als voorzitter. Kadaffi de beste vriend van Bellusconi…….

  Wat een Grand Theatre. Dit is weer een duidelijk staaltje Elite Manipulatie.

 2. Beste Rots, mijn zegen heb je. Mijn inziens zijn zij de initiator van veel problemen in de EU met islam. Daarnaast als ik wiki moet geloven financieren zij eveneens terroristen. Over de Uitspattingen van het Koningshuis zal ik maar niet spreken.

 3. Die dictaturen dekken elkaar allemaal af. Uitspraken van slechts 4 maanden geleden; grote lof voor Libie in de VN-Mensenrechtenraad:

  Syrie: “De Libische Arabische Jamahiriya (de ‘socialistische volksrepubliek Libie’) heeft een unieke ervaring met de democratie die zorgde voor groei en ontwikkeling in de promotie van de mensenrechten.”

  Palestijnse Autoriteit: ‘Wij bevelen het nationale verslag zeer aan. Dit bewijst dat Libie erop gebrand is de mensenrechten te verbeteren en te promoten.’

  Saoedi-Arabie: “De aandacht die de Libische volksrepubliek eraan geeft… laat heel duidelijk zien hoe belangrijk het land de mensenrechten acht.”

  Iran: “De Libische volksrepubliek heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de promotie en bescherming van de mensenrechten.”

  Zie verder: http://www.likud.nl/artik050.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s