‘Een meester aan het werk’

Hier was duidelijk een meester aan het werk! Maar weinig mensen worden geremd door enige kennis van zaken, ook wat betreft de vermeede meineed. Jansen zou zichzelf toch ook hebben tegengesproken?

Ja, maar niet onder ede. Het Briljante van Moszcowicz was, dat hij Hendriks, terwijl hij onder ede was, eerst zijn interview liet bevestigen. Vervolgens liet hij Hendriks, nog steeds onder ede, zichzelf tegenspreken.

Maar het was nog briljanter! De hele zaak spitst zich t.t. van de preliminairte verweren toe op de vraag, of hetg OM een zaak heeft. Of het bevel tot vervolging, van Schalken, wel onafhankelijk was. Het is er Moscowicz dus alles aan gelegen om die schijn van partijdigheid hoog te houden.

Wat maakt het nu briljant? Hendriks is door de rechtbank ambtshalve opgeroepen en niet door de verdediging. Moszcowicz sprak zijn verbazing er over uit in de conceptmail, die hij uiteindelijk niet verstuurd heeft, maar wel tz voorlas.

Hendriks ontkrachtte de insteek van de verdediging, dat Schalken invloed heeft uitgeoefend op Jansen. Het was dus in het belang van de verdediging om Hendriks te ontmaskeren als ‘vriendje’ van Schalken.

Toen Moszcowic, Hendriks betrapte op zijn tegenspraak, zag hij aanleiding op proces-vertbaal op te laten maken vanwege meineed. De rechtbank wees dit echter af, hetgeen de verdediging benadeelde in het verweer. Echter, Hendriks was als getuige door de rechtbank opgeroepen en niet door de verdediging.

De rechtbank heeft dus zelf een getuige ingebracht (niet de verdediging!), die ten nadele van de verdediging getuigde, die zichzelf onder ede tegensprak, maar liet vervolgens niet toe die getuige ‘aan te pakken’ op meineed.Moszcowicz heeft een betere zaak dan dat velen zich realiseren.

De wrakingskamer zal in de overweging meenemen, of Hendriks zichzelf heeft tegengesproken, wellicht met bewuste bedoelingen. En daar gaat het nu om: Moscowicz heeft telefonisch namelijk even onderstreept, hoe onbetrouwbaar Hendriks is. En de leden van de wrakingskamer zullen ongetwijfeld ook PenW kijken. Het mag ze officiëel niet beïnvloeden, maar het kan wel.

Jeroen Joustra vat het prima samen, in een comment op DDS.nl

Advertenties

2 thoughts on “‘Een meester aan het werk’

  1. Moszko is helemaal niet zo briljant, hij doet zijn werk naar behoren. De rechters, incl die Haarlemmers, zijn van een onthutsend zwak niveau. Mijn vertrouwen in de rechtstaat is naar aanleiding van dit proces (goed dat het eens live te zien is) volledig verdwenen.

  2. Mijn vertrouwen in de rechtstaat is van nul en generlei waarde en zal op deze manier nooit iets voorstellen het is maar dat je het weet! Ziek niet ziek maar stront ziek is de rechtspraak hier te landen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s