Dr. Kromzwaard: Holocaust kenmerkend voor westerse cultuur

Nu vind ik het persoonlijk aardig wonen hier in het Westen. Maar een deel van de wereld waarin zich één van de meest bloedige periodes uit de geschiedenis heeft voorgedaan (de 20ste eeuw was één van de gewelddadigste uit de geschiedenis) met genocide en massamoorden uit naam van Westerse ideologieen als nazisme, fascisme, communisme en nationalisme, moet zich misschien iets terughoudender opstellen in de discussie tussen superieur en inferieur. Tenzij we vinden dat de holocaust inderdaad een teken van superioriteit is en dat dat ook iets prijzenswaardig is geweest. [bron]

Dr. Kromzwaard

Advertenties

7 thoughts on “Dr. Kromzwaard: Holocaust kenmerkend voor westerse cultuur

 1. Stalin heeft er meer om zeep geholpen dan Hitler. En die kwam uit het oosten. Mao heeft er meer over de kling gejaagd dan Stalin. Ook Azië! De genocide van de Hutu’s en de Tutsi’s was sneller en effectiever dan de shoa. Dat is de derde wereld. De moslims daarentegen hebben meer dan alle anderen gedaan met het tot slaaf maken van de negertjes in Afrika, die negertjes werden eerst gecastreerd en daarna mochten zij zich doodwerken, leuk dat soort vrienden! (cynisch) Wie denk je dat die negertjes de slavenboot heeft opgeschopt?

  Dr. Kromzwaard moet zich maar eens de geschiedenis gaan verdiepen, een ander de schuld geven om er zelf beter af te komen lukt alleen als de anderen niet reageren, of van niets weten. Maar tel maar een hoeveel negertjes er zijn weggevoerd door de Heilige Profeet Mohammed en zijn volgelingen!

 2. Ik plaatste onderstaande in de comments bij het bronstuk. Ik hoop dat het geplaatst wordt, want mogelijk niet voldoende correct en respectvol.

  Er staat,

  Tenzij we vinden dat de holocaust inderdaad een teken van superioriteit is en dat dat ook iets prijzenswaardig is geweest

  Dat laatste niet. Overigens zijn we geen ‘kampioen’. Dat is de islam. Bij de verovering van Afghanistan en de vestiging van de islam in India (inclusief wat nu Pakistan heet) zijn mogelijk tot 80 miljoen Hindoes afgeslacht. In Hindu Kush is al eeuwen nauwelijks nog een Hindoe te vinden.

  Dan de superioriteit. Het is ziek, maar zelfs in genocide zijn ‘we’ superieur. In tegenstelling tot het slordige en bloedige neerschieten, doodschoppen, hakken, kappen en knuppelen elders, deden ‘wij’ het de laatste keren erg efficiënt, goed georganiseerd, netjes en schoon, hoewel die schoorstenen vermoedelijk geen ontzwavelingsinstallatie hadden. Hier kun je kritiek op hebben, zeker daar de nazi’s best milieubewust en groen waren.

  De Russische (en o.a. Chinese communisten) roeiden meestal niet uit, maar lieten de ‘vijand’ zich doodwerken (genocide op de eigen bevolking). Dat is genocide met een hoog rendement. De nazi’s deden dit ook, maar de communisten zijn kampioen in dit onderdeel. Een gedeeelde eerste plaats dus voor Europees blank en noord-aziatisch.

  Met alle nuanceringen en relativeringen in het stuk geef ik toch graag eentje van Leo Strauss ter overweging: Als alle culturen gelijkwaardig zijn, is kannibalisme slechts een kwestie van smaak.

 3. Duitsland gaat zijn geschiedenis niet uit de weg, en heeft er lering van getrokken. Daar heb ik respect voor.

  Er zijn landen die hun geschiedenis ontkennen. Je kunt je afvragen wie superieur is.

 4. Als die Radbout-dhimmi niet beseft dat de Westerse cultuur superieur is ten opzichte van de cultuur die door de islam werd en wordt gedomineerd, dan heeft hij stront in zijn ogen. Het is niet toevallig dat Isaac Newton, Charles Darwin, Albert Einstein, Ludwig van Beethoven, Sergej Rachmaninov, Richard Wagner et cetera allemaal in gebieden woonden die door de Westerse cultuur werden gedomineerd (inclusief Rusland).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s