Racistisch geweld

Ook komt het voor dat racistisch geweld wordt gebruikt om immigratiebeperkende maatregelen door te voeren of om meer regels voor integratie op te leggen, meent hij. “Vanuit de gedachte dat als ‘zij’ beter aangepast zijn, er minder racistisch geweld zal plaatsvinden. Dat is hetzelfde als tegen een vrouwelijk slachtoffer van verkrachting zeggen: je had ook niet zo laat alleen op dat fietspad moeten zijn.” [joop.nl]

Laat bovenstaande alinea uit een artikel op Joop.nl eens goed tot u doordringen.

Nu de vraag: welk vooroordeel zit er in verborgen?

Update: het citaat op Joop.nl blijkt geen exact citaat te zijn, de zinnen zijn in een andere volgorde gezet. Hier het originele artikel waarvoor hetzelfde vooroordeel geldt: er wordt vanuit gegaan dat racisme alleen door blanke autochtonen plaatsvindt, en dat allochtonen altijd het slachtoffer zijn. En dat noemt zich wetenschapper.

Advertenties

6 thoughts on “Racistisch geweld

 1. Rotzooi maken en mensen tegen elkaar opzetten kunnen de machthebbers weer extra blikken met M E politie opentrekken als er demonstraties zijn en er stillen tussen door strooien om er met de laat op te slaan en de pers bewerken met negatieve beelden. Deze doorgewinterde streken kunnen wij inmiddels wel van onze heren politici verwachten. Maar naar de roep van het volk te luisteren hebben zij schijt aan naaien enkel hun eigen naad.

 2. Ach ja.. de Internationale Socialisten..

  Nogal selectief verhaal. Dezelfde argumenten gaan op voor hen die agressie en geweld tegen homo’s en vrouwen uit allochtone hoek willen bagatelliseren.

  Of niet dus…

  Het blijft moeilijk om consistent te zijn.

 3. Joop had beter ANTON kunnen heten. Ik herinner mij nog als de dag van gisteren dat er op Joop.nl een leuke spotprent stond van Geert Wilders, het ging over Tuigdorpen, maar in plaats van tuig werden Turkse vrouwen met hoofddoekje en een Turkse man met baard afgebeeld. Met andere woorden Turken zijn tuig volgens Joop.nl.

  Het citaat gaat weer uit van het gegeven dat buitenlanders meer meer en vaker vrouwen verkrachten dan blanke allochtonen. Bijkomend is ook het gegeven dat de vrouw het slachtoffer en de man van een ander ras zal zijn een vooroordeel dat zijn weerga niet kent!

  Hier is geen Godwin sterk genoeg om hier tegen in te gaan, een vooringenomen zootje is het. Onderhuids zijn het feitelijk racisten die zomaar uit hun nek lullen zonder naar de feiten te kijken.

 4. Als vanhetgoor op mij reageerde begrijp ik niet helemaal precies wat hij bedoelt.
  Ik stelde alleen maar een vraag als reactie op het artikel waarover deze post ging.
  Vreemd genoeg beantwoord hij die vraag niet maar gaat hij een tirade afsteken waarvan de zin mij totaal ontgaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s