“je gaat elkaar niet etiketteren, in verkeerde hoeken plaatsen”

In een democratie ben je ’t er over eens dat je het oneens bent, maar je gaat elkaar niet etiketteren, blameren, in verkeerde hoeken plaatsen. Ik vind ook het begrip linkse kerk huiveringwekkend. Iedereen is er al aan gewend, maar ik vind dat zeer denigrerend. [bron]

Zegt Ed van Thijn.

Wat vindt Ed van Thijn van de wijze waarop ‘rechtse’ politici decennia lang in de extreem rechtse, fascistische hoek zijn geplaatst? Voor opvattingen en uitlatingen die tegenwoordig door linkse politici zijn overgenomen en voorbijgestreefd? In de Kristallnacht lezing van 2008 beklaagde van Thijn zich er nog over dat je tegenwoordig rechts-radicalen niet meer mag demoniseren, terwijl ze het zelf wel doen; en sprak hij zich uit voor uitbreiding van het “beledigingsartikel” 137 WvSr.

Kortom, een nogal selectieve verontwaardiging. Dat je overigens wel vaker bij mensen van de generatie van van Thijn: zij denken nl. de wijsheid in pacht te hebben.

Advertenties

One thought on ““je gaat elkaar niet etiketteren, in verkeerde hoeken plaatsen”

  1. Hoge bomen moeten veel wind kunnen verdragen, omdat zij ook zo hoog zijn en zij denken dat enkel zij het buskruit hebben uitgevonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s