Ouwe Griekse meuk

Als de 110 miljard euro van vorig jaar niet genoeg zijn, welke garantie hebben we dan dat de 35 miljard euro van juni 2011 of de 25 miljard euro van dit najaar genoeg zullen zijn? Geen enkele. En over die privatiseringen moet je ook niet teveel verwachtingen koesteren. Ten eerste gaat om ouwe Griekse meuk. En ten tweede moet je je afvragen welke belegger nou in Godsnaam de boedel koopt van een land dat op de rand van faillissement staat? Morgen krijg je het voor niks. Dat snappen zelfs Chinezen.

Tegen een krimpende economie, een stijgend begrotingstekort, een groeiend tekort op de handelsbalans en een bezuinigingsmoe electoraat is geen enkel kruid gewassen. Het Griekse probleem is namelijk niet een te hoge staatsschuld – zoals Wellink, De Jager en Trichet ons voorhouden – maar een niet-concurrerende economie en een disfunctionele staat.[bron]

Eward Engelen is volgens mij spot-on!

Advertenties

3 thoughts on “Ouwe Griekse meuk

  1. Alleen een beetje jammer dat hij het artikel eindigt met een sneer naar Wilders die toen nog loyaal was aan de VVD. Het voortschrijdend inzicht van Greet in deze wordt daarmee weggezet als inkonsekwent of zoiets. Bovendien leidt het af van de veel grotere zaken waar het hier om gaat.

  2. Het gaat erom om Nederland naar kloten te helpen althans het volk met een goede kater op te zadelen en de multinationals kunnen dan in hun handen wrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s