“Wanneer precies hebben we besloten keiharde indicatoren in te ruilen voor ‘solidariteit’? “

De concurrentiepositie van Griekenland ten opzichte van (bijvoorbeeld) Duitsland is erbarmelijk. Simpel gezegd is Duitsland in staat een willekeurig product P, tegen 25% lagere kosten te fabriceren. Met andere woorden: de Griekse economie behoeft dringend revisie.

De vraag is echter, zal dat ook gebeuren? Zal de Griekse regering, nu de ergste nood gelenigd is dankzij goedkoop Europees geld, de politieke druk uit Brussel zwaarder laten wegen dan de opstanden in eigen land die onder leiding van communisten en anarchisten steeds heftiger vormen zullen aannemen; deden we er verstandig aan de aannemer vooraf te betalen?

En de vraag is ook: wanneer precies hebben we in Europa afgesproken de keiharde economische en budgettaire indicatoren uit het stabiliteitspact in te ruilen voor ‘solidariteit’? Wanneer spraken we af om de financiële reguleringsmechanismen en ‘de voordelen van een gemeenschappelijke vrije markt’ te vervangen door “the duty of members is to share burdens” (Barroso) omdat we “een grote familie zijn” (Knapen)? [bron]

Advertenties

5 thoughts on ““Wanneer precies hebben we besloten keiharde indicatoren in te ruilen voor ‘solidariteit’? “

 1. Sinds je zwaar in de peilingen verliest, als je mensen die tot hun 67e moeten werken en die in de drie hoogste belastingtarieven ter wereld vallen, “solidair” wilt laten zijn met mensen die op hun 51e met pensioen gaan en belastingontduiking tot nationale sport verheven hebben.
  Bevobbeld.

 2. De Kaste roept gewoon wat zij denken dat de burgers horen willen.
  .
  Wat je nu ook veel hoort ipv dat solidariteitsgedoe, is dat het om “ons spaargeld en onze pensioenen” gaat.
  De politieke/bestuurskaste denkt kennelijk dat de Nederlandse burgers allemaal gemene egoistische nationalistische schurken zijn.
  En passen hun praatjes daaraan aan.
  .
  Dat die Nederlandse burger nog steeds in-fatsoenlijk is, vergeleken met andere landen relatief erg veel weggeeft aan goede doelen en acties bij rampen, schijnen ze niet bewust te hebben.
  Laat staan dat ze snappen, dat de wrevel van “de gewone man” vrijwel uitsluitend juist die politiek/bestuurlijke kaste betreft.
  Plus natuurlijk de myriaden van uitvreters die de politiek/bestuurlijke kaste de hand boven het hoofd houdt.

 3. Die in de politiek zitten zijn incompetent om een land te besturen moeten ze gewoon een kruidenier in zetten en dan komt het goed! Die mensen die interessant doen daar hebben wij niets aan veel lullen en weinig doen en die lopen er maar al teveel.

 4. Het is nog erger, er wordt zelfs gesproken over regels die bepalen dat DL niet zo innovatief en hardwerkend mag zijn. Een succesbelasting wordt serieus overwogen binnen de EU.

  Goed stukje trouwens, raakt een gevoelige snaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s