‘Het is de schuld van de Nederlanders!’

Jan Dirk de Jong (Criminoloog. Jurist. Publicist. Docent. Ziek van populisten als Wilders en het stigmatiseren van Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond), werkzaam aan de VU, winnaar van de SMVP Publicatieprijs 2009, onderzocht het groepsgedrag van ‘Marokkaanse’ jongens’.

Hij was in November 2008 ook te gast bij Pauw & Witteman.

Update: uit betrouwbare bron vernomen dat het hier een fake twitter account betreft.

Advertenties

9 thoughts on “‘Het is de schuld van de Nederlanders!’

 1. Wat is er gebeurd met het harde feit dat je altijd verantwoordelijk bent voor je eigen daden? ..ow wacht, een linksche “denker”..

 2. Hij heeft natuurlijk wel gelijk, in die zin dat het gewoon niet aangepakt wordt waardoor we met de ellende blijven zitten.
  Maar dat is vermoedelijk niet zoals hij dat bedoelt.

 3. Prachtillustratie van wat Eddy Terstall betuttleracisme noemt. “Als een hond vals is, dan komt het door zijn baasje”…

 4. De man heeft volkomen gelijk. Echter alleen wat de conclusie betreft, niet over wat de oorzaak en het gevolg zijn.

  Als het Nederland was geweest die schuldig was aan buitenlander-haat dan waren alle jonge Chinezen nu ook in problemen. Maar alle jonge Chinezen die ik ken (dat zijn er twee) die zijn allemaal met succes afgestudeerd. 50% is econoom en 50% is bioloog. Alle zwarte Afrikaanse jongens die ik ken die hebben allemaal werk, geen enkele is ooit in contact met de politie geweest. Noord Afrikanen laat ik me even niet over uit. Ik ken twee Marokkanen, de ene was een zakenman totdat het fout ging, toen is hij gaan sjoemelen. Nu leeft hij op straat en heeft enige tijd geleden een hulpverlener het ziekenhuis in gestompt. De ander Marokkaan die ik ken leefde altijd op een te grote voet, deed nooit veel. Nooit gehoord dat hij betaald werk heeft gedaan! Op een gegeven moment is zijn verslaving zo erg geworden dat hij er bijna onder door is gegaan. Hij is ook op straat terecht gekomen, maar nu heeft hij uitzicht op werk, leeft in een andere stad in zit in een begeleid project. 100% van de Marokkaanse jongens/mannen die ik ken deugt niet. Dat ligt niet aan Nederland. Antillianen, Surinamers, Indo’s en Chinezen, allemaal hebben ze de zelfde kansen gekregen, alleen de Marokkanen maken er een potje van. Wie heeft er ooit een gezonde werkloze Chinees gezien? Wie kent er een Marokkaan met een baan?

  Er is een probleem met Marokkanen en Nederland is er de schuld van. Er bestaan uitkeringen die er voor zorgen dat mensen nooit worden aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid en hun eigen functioneren. Pas zodra dit is opgelost kan men beginnen met de socialisatie van het Marokkaanse bevolkingsdeel. Eerder niet. Persoonlijk vermoed ik dat het verwachtingspatroon van Marokkanen onjuist is. En dáár heeft Nederland nooit iets aan gedaan.

 5. Wat een rascist is die man!!!!
  Even de complete Nederlandse bevolkingsgroep over een kam scheren en beschuldigen van van alles en nog wat.
  Als ik links was geweest had ik aangifte gedaan. Geloof echter dat zelfs deze idioot het recht heeft zijn mening te uiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s