De kolonisering van Griekenland

Wanneer de obligatiehouders in de brokken delen, zijn de besparingen politiek beter te verkopen aan de Griekse bevolking en de Duitse regering staat er dan ook beter voor in de discussies met de morrende achterban.

Maar wat dan met de markten? Daar zal de kunst erin bestaan duidelijk te maken dat een herschikking, herprofilering of hoe men het ook wil noemen, voor andere landen geen interessante piste is. Met andere woorden, wanneer Griekenland een herschikking wordt gegund, moet de politieke prijs zo afschrikwekkend zijn dat iedereen wel beseft dat geen regering die nog een beetje bij haar hoofd is die oplossing wil navolgen.

Wat is dan die prijs, voor een land dat sowieso al bankroet is? Het verlies van soevereiniteit. Zowat elke min of meer belangrijke Griekse regeringsbeslissing kan enkel worden genoemen mits goedkeuring van de Unie en het IMF.

Het volstaat zelfs niet dat de regering toezegt werk te maken van privatiseringen, die privatiseringen zelf zullen de facto voor haar worden georganiseerd. Het komt neer op een soort van kolonisering van Griekenland. [bron]

De grote angst inzake de EU crisis is niet dat banken failliet zullen gaan. De grote angst is dat duidelijk wordt dat de belastingbetalers van de Noordelijke EU landen voor duizenden euro’s per persoon het schip in gaan, omdat zij moeten betalen voor de luie corrupte belasting ontduikende stakende Zuid Europeanen. Op het moment dat de politici niet meer om deze werkelijkheid heen kunnen, bestaat het levensgrote risico dat de burgers zullen gaan kiezen voor nationalistische partijen en dat daarmee binnen een paar jaar de EU wordt opgeblazen. Precies zoals Nigel Farage heeft voorspeld.

De angst gaat niet over banken. De angst is dat het ideaal genaamd Europese Unie er aan gaat. Wellink zei het laatst duidelijker dan ooit te voren: de EU landen zullen meer soevereiniteit moeten opgeven en zich moeten realiseren dat de EU een solidariteitsgemeenschap is. Wellink zegt nu dus onverholen dat het een essentieel kenmerk van de EU is dat zogenaamde rijke landen de tekorten van zogenaamde arme landen zullen moeten aanvullen. Defacto spreken we dan van een een Europese natiestaat. Slechts de meest verstokte communisten en socialisten zullen deze boodschap vreten.

Men koopt nu slechts tijd om het onvermijdelijke nog even uit te stellen.

Advertenties

2 thoughts on “De kolonisering van Griekenland

  1. Deze zaak kan geen stand houden, dat klapt als een zeepbel uit elkaar. De vader is de wens van de gedachte, maar deze gedachte komt niet uit , maar politici houden burgers graag voor de gek. Je kan het al zien hoe veel wijzer wij ervan zijn geworden, alleen worden we steeds verder de strontput in getrokken wat de politici ook voor ogen hebben met de bedoeling van een groot EU waar de burgers werkslaven zijn de zogenaamde wijsneuzen maar kunnen graaien liegen en bedriegen. Indien Nigel Farage aan de bak zat had ik er nog vertrouwen in kunnen hebben maar met deze lui gaan we regelrecht het graf in.

  2. De vraag is of we een Europa willen hebben zoals de Verenigde Staten met een centrale regering, of een Europa als een samenraapsel van landen met een autonome regering.
    In principe is er al gekozen voor een centrale munt. Zoals de discussie uitgewezen heeft kom je er niet om heen dat er alleen een centraal beleid kan worden gemaakt.

    @TSR
    Dank voor het linkje naar de discussie. Was zeer informatief, zal hem zeker nog een paar keer doornemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s