Perversemitisme

Van het voorstel-Thieme gaat een signaalwerking uit naar de hele joodse gemeenschap. Het signaal is dat tot zover aanvaarde joodse symbolen en rituelen niet meer worden getolereerd. Het betekent dat na enige tijd ook een aanval wordt gedaan op de eeuwenoude traditie joodse jongetjes op hun achtste dag te besnijden. Ook de eeuwige rust van de joodse begraafplaatsen komt ongetwijfeld op de tocht te staan.

Het wrange van dit perspectief is dat deze voor joden dramatische ontwikkelingen zich aftekenen tegen de achtergrond van de vernietiging van het Nederlandse jodendom. Was dit laatste niet gebeurd dan zou dit hele thema niet aan de orde zijn gesteld, omdat politieke partijen een omvangrijke groep joodse kiezers niet van zich zouden willen vervreemden. In die zin maken de voorstanders van het verbod onbedoeld gebruik van de historische loop der dingen. [bron]

Dit is toch wel de fokking bloody limit, meneertje Arnold Heertje.

Vanaf vandaag introduceer ik het begrip perversemitisme. Dit is het tegenovergestelde van antisemitisme, waarbij op perverse wijze misbruik wordt gemaakt van iemands joodse (of meer in het algemeen semitische) achtergrond, danwel van de jodenvervolging in WO2.

 

Advertenties

2 thoughts on “Perversemitisme

  1. Laat iedereen in zijn waarden en bemoei je niet met hun waarheden. Het zal mij worst wezen wat zij doen, als zij maar van mijn waarheden afblijven want dan hebben ze de verkeerde voor! Ik maak dat zelf wel uit voor mijn eigen en daar heb ik geen regering voor nodig opzouten met die laaienlichters en profiteurs! Zij hebben schijt aan het volk en het volk heeft schijt aan hen!

  2. Sinds de shoah kan er niet meer over onderwerpen gesproken worden die kritisch zijn ten opzichte van de joden. Dat is jammer, altijd haalt het weer oud zeer naar boven. Want de Nazi’s hadden ook kritiek op de joden. Men moet van goede huize komen wil men de oprechte en welgemeende punten van aandacht zó onder woorden brengen dat die argumenten het moeten afleggen tegen de vorm.

    Professor Smalhout (vorige week in de Telegraaf) mag toch wel worden gezien als iemand die niet te boek staat als een jodenhater, daar is hij te intelligent voor. Toch kwam hij met de juiste argumenten. Als de joodse spijswetten de slacht zo voorschrijven dat het werkelijk zo is dat er omwege het dierenwelzijn er regels zijn, dan moeten volgens die zelfde overweging die regels worden aangepast op het moment dat de techniek en de kennis voortschrijdt.

    Kennelijk heb ik de joden te hoog ingeschat, er moet toch op een normale manier een gesprek mogelijk zijn. Heertje is een voorbeeld de andere kant op, hij is econoom! Geen filosoof, noch moraal theoreticus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s