Anil Ramdas: ‘VVMU is alleen voor intellectuelen’

Het is vervelend als iemand jullie ‘trash’ noemt, ‘white trash’ nog wel; en helemaal erg is het als degene die dat zegt zelf een kleurling is. Maar zoals ik al in mijn vorige stukken schreef: die grote groep rancuneuzen die door Geert Wilders zo effectief is gemobiliseerd, doet er in intellectuele zin niet toe. Het gebrek aan onderwijs en ontwikkeling, ofwel begrip en beschaving, is juist kenmerkend voor deze klasse.

Het bijzondere van deze tijd is alleen dat ze zich dankzij het internet duidelijker kunnen manifesteren, vooral als reaguurders, die worden opgehitst door halve journalisten van de Telegraaf Media Groep. Maar eerlijk is eerlijk: elke primaat die twee vingers stijf kan houden, kan wat hameren op een toetsenbord. Dat moeten we niet serieus nemen. […]

De vrijheid van meningsuiting moest overal en altijd worden gerespecteerd. Zonder het uitdrukkelijk erbij te zeggen, bedoelden we eigenlijk de vrijheid van meningsuiting van mensen die enige ontwikkeling hadden en die bijvoorbeeld in staat waren een roman te schrijven. We bedoelden niet de vrijheid van meningsuiting van de halfgaren die zich nu op het internet uitleven – die vrijheid van mensen die in de kroeg aan het eind van de avond aan het vechten en schelden sloegen, heeft nooit bestaan. Zij werden een paar uur opgesloten, vanwege verstoring van de openbare orde. […]

Daarom schrok bijvoorbeeld Joost Zwagerman zo van mijn gebruik van de term white trash. Hij voelt een instinctieve, vanuit de onderbuik ingegeven solidariteit met de achterlijke cultuur van de blanke onderklasse: hij staat maar één grootmoeder van ze af.

[bron]

Anil Ramdas

Anil Ramdas kwalificeert zich met deze column definitief als domme arrogante paternalistische oud-linkse übermensch. En bovendien een racist.

Volgens zijn eigen criteria zou Anil Ramdas geen recht hebben op de VVMU. Maar hé, zo zijn we dan weer niet hè. Dus hij mag dit soort columns gewoon schrijven.

En zichzelf er volslagen belachelijk mee maken, dat dan weer wel.

Ter herinnering:

Advertenties

3 thoughts on “Anil Ramdas: ‘VVMU is alleen voor intellectuelen’

 1. Jammer dat het beeld op zijn kant staat, en dat het geluid niet helemaal goed verstaanbaar is. Maar goed, in de tekst merk ik iets op. Ramdas spreekt over rancune! En dat is opmerkelijk, vaak spreekt en schrijft iemand het alleen over zaken die rechtstreeks tot hem zelf betrekking hebben. En gezien de achtergrond van Ramdas kan er heel veel rancune zitten in zijn betogen. Als allochtoon opgroeien in een vreemd land is niet niks. Dan vervolgens gebruik maken van een regeling om wéér te verkassen, en wéér opnieuw te beginnen. Dan vervolgens te bemerken dat de nieuwe landgenoten zijn licht niet hebben zien schijnen, dan zou men zich daar heel erg verongelijkt door kunnen gaan voelen. Vooral als men zelf heel erg duidelijk overtuigd is van eigen genialiteit. Was hij ook al niet cum laude afgestudeerd in de para-astrale sociologie? Of was het de niet-sekse gebonden antroposofie! Nou, er zijn erg weinig mensen die daar verstand van hebben, of er oog voor hebben, of als ze al weten wat het is er begrip voor hebben dat iemand zich daar acht jaar voor ingespannen heeft.

  Dat Ramdas last van rancune heeft moet dus wel duidelijk zijn, dan maar terugkatten en afgeven op Henk en Ingrid of hoe ze ook mogen heten. Ramdas vergeet dat Sir Karl Popper en Dr. Fons Elders vroeger ook hoofdzakelijk met twee vingers typten.

 2. Ik weet niet wie ik grappiger vind, deze Ramdas of onze dichter des vaderlands. Beide heren maken op ludieke wijze duidelijk dat iemands afkomst er niet toe doet.

 3. Goed stuk van Willem Pekelder in Trouw van 11/7/2011

  Hij heeft helemaal gelijk vind ik. Een verongelijkte, ongemanierde, irritante interviewer.
  Gelukkig zit er een knop op de TV. “UIT” Dat is Ramdas. Vol haat en rancune.
  Te voorspelbaar in ieder interview.Geen enkele ruimte gevend aan de geinterviewde. Behoorlijke narcistische trekken. Daarbij denkend dat wij op zo,n interviewer zitten te wachten. Surimane is heel mooi. Zelfinzicht is een hele goede.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s