Dr. Kwomzwaard: Wilders roept op tot geweld

Zo vergelijkt Wilders islam met fascisme en communisme en stelt dat we er ook op dezelfde manier mee om moeten gaan. Helaas hebben ‘we’ het fascisme en communisme niet (alleen) verslagen door thee te drinken met fascisten en communisten, maar (ook) door geweld. Een dergelijke uitspraak is wel degelijk te zien als een oproep tot geweld, weliswaar op indirecte wijze en andere uitspraken liggen op z’n minst gevaarlijk dicht tegen racisme aan. [bron]

Dr. Kromzwaard vindt dus dat het vergelijken van de islam met fascisme en communisme een oproep tot geweld inhoudt.

Allereerst roept het vergelijken van ideologieën natuurlijk niet op tot geweld. Je kunt slechts oproepen tot geweld tegen personen, en daar is hier al helemaal geen sprake van. Maar ook de vergelijking van ideologieën op zich, en de toevoeging dat ” we er ook op dezelfde manier mee om moeten gaan” betekent natuurlijk helemaal niet dat Wilders heeft gezegd dat er geweld gebruikt moet worden tegen de aanhangers van deze ideologieën. Bovendien is het fascisme via een oorlog verslagen omdat het zelf een oorlog begon. En het communisme is toch vooral door eigen falen geïmplodeerd.

Het is dr. Kromzwaard zelf die hier lustig aan het hinein interpretieren slaat. Want de vrijspraak van Wilders ligt blijkbaar zwaar op de salafistische maag.

Maar hoe zit het eigenlijk met islamieten die Wilders vergelijken met Adolf Hitler? Dat is wel degelijk een op de persoon gerichte vergelijking. En zoals Francisco van Jole al zei:

Je kunt niet beweren dat iemand gelijk is aan Hitler en vervolgens volhouden dat hij toch niet uit de weggeruimd moet worden. Het één beweren is het ander impliceren. [bron]

Hoe vaak heeft dr. Kromzwaard volgens zijn eigen criteria eigenlijk al opgeroepen tot geweld? En hoe vaak heeft hij het, volgens zijn eigen criteria, oproepen tot geweld door moslims bekritiseerd?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s