Merijn Oudenampsen

Weet je Youri [Albrecht, red.], het duurde even voordat ik me ten volste besefte dat het toch best wel een beetje vreemd is dat de directeur van het belangrijkste debatcentrum van Nederland zich uitdrukt als een zestienjarige reaguurder van GeenStijl. Zo eentje met een overvloed aan acné en hormonen, en een (daaraan gerelateerd?) gebrek aan seksleven. Je bent er vast bekend mee, de GeenStijl demografie. Uit de sublimatie van deze seksuele frustratie vloeit de tomeloze energie en onnavolgbare stijl van het beroemdste shocklog van Nederland.

Nu kan het zijn, Youri, dat je in een soort midlife crisis verkeert, en je puberale zelf herleeft via je tweets. Dat moedig ik ten zeerste aan, maar ik maak me toch zorgen dat het niet helemaal verenigbaar is met je positie als directeur van de Balie, dat zich voor laat staan op haar intellectuele diepgang. [bron]

Aldus ene Merijn Oudenampsen, 32 jaar en pas 3 jaar geleden afgestudeerd. Merijn doet tegenwoordig onderzoek naar populisme. En beschikt behalve over het dedain van een academische noob over een *kuch* indrukwekkende lijst met publicaties.

En Merijn doet hierboven precies waar hij anderen van beschuldigt:

De intellectuele klasse, afgesneden van de macht door een nieuwrechtse revival, richt haar pijlen niet op de politiek en intellectueel verantwoordelijken, maar projecteert haar onvrede en onmacht op de bredere bevolking. Het is een wrok tegen de massa, omdat die haar geijkte leiders niet meer gehoorzaamt in het stemhokje. Een weerzin tegen lageropgeleiden, die volgens Halsema ‘tegen verandering’ zijn. Waar men blijkbaar niks meer mee wil, behalve ze de grond in te schrijven.

Advertenties

2 thoughts on “Merijn Oudenampsen

  1. De intellectuele klasse kan altijd nog emigreren naar een socialistische heilstaat naar keuze. Wij, het domme populistische laag opgeleide volk moeten accepteren dat democratie aan de kant gegooid wordt onder het mom van goed leiderschap. Er is zoveel door onze strot gedouwd, en achteraf hadden we volkomen gelijk niet in de luchtkastelen te geloven van de intellectuele elite, die onze maatschappij blijft zien als een interressant experiment.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s