“Dat betekent dat banken alles betalen”

Banken zijn grote, geïnformeerde, private bedrijven die welbewust leningen verstrekt hebben en daar een hoge rente voor hebben ontvangen, op grond waarvan (naar nu blijkt: ten onrechte) bonussen zijn uitgekeerd. Maar het grootste onrecht kan verdedigbaar zijn als het groter onheil afwendt. En dat is precies wat de ECB stelt. Zonder steun zouden obligaties uit de probleemlanden afgeschreven moeten worden en dan zouden banken failliet gaan. En een ongeordend faillissement van banken is inderdaad een weinig aanlokkelijk scenario. […]

Het is zaak te onderkennen dat banken technisch failliet zijn en tot een geordend faillissement te komen. Dat zou betekenen dat spaargeld te allen tijde wordt gegarandeerd maar dat aandelen niets meer waard zijn, banken geen bonussen en dividend mogen uitkeren en obligatiehouders die tegen een hoge rente geld hebben geleend aan banken hun geld gedeeltelijk kwijt zijn.

Dat is vervelend voor betrokkenen maar dat was altijd precies het idee van financiële markten. Wie het risico neemt, ontvangt een bonus als het goed gaat maar verliest als het fout gaat. Dat betekent dat banken niet meebetalen, dat betekent dat banken alles betalen. [bron]

Rechts en links vinden elkaar in de marktwerking zoals die bedoeld was. Wie had dat kunnen denken?

Advertenties

2 thoughts on ““Dat betekent dat banken alles betalen”

  1. Als een bank in Nederland failliet gaat en omvalt door de crises in Griekenland, kan het geld dat we dus niet naar Griekenland sturen maar in Nederland houden, gebruiken om de rekeninghouders van die omgevallen bank te compenseren.
    Dan heeft ons belastinggeld tenminste nog een nuttig doel.

  2. Die risico’s die zij nemen waren absurd, getuigt niet van enig vakmanschap, dat is met voor bedachte raden de zaak naar je hand zetten! Wie zijn kont verbrand moet inderdaad op de blaren zitten is het spreekwoord, maar dat gaat met Griekenland niet helemaal op. Hier zit de NWO achter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s