Ephimenco: geloofwaardigheid

Ik las gisteren op de NRC-site een artikel getiteld ‘Wie de islam verantwoordelijk houdt voor terrorisme, ziet Breivik voortaan in de spiegel’. En: ‘Breivik kent zijn klassiekers. Dezelfde filosofieën waarmee rechtse politici hun programma’s in elkaar knutselen’.

Over het eerste: wie niet Breivik in de spiegel wil zien van het politiek-religieuze geweld, is blind. Maar tussen het wereldwijde georganiseerde islamterrorisme en de daad van een extreem-rechtse eenling (voor zover bekend) zonder hulpstructuren, partij of netwerk achter zich, gaapt nog steeds een kloof. Hoe erg en inhumaan ook zijn daad.

Voor de aanslagen van Londen en Madrid zijn tientallen islamitische Breiviks nodig geweest. En door de Europese inlichtingendiensten zijn nog eens honderden Breiviks de laatste jaren op tijd opgespoord.

Over het tweede: Breivik als instrument gebruiken om ‘rechtse politici’ impliciet moreel medeplichtig aan zijn daad te maken, is kwaadaardig en onjuist. Dezelfde stemmen vonden in 2002 en 2004 dat je niet alle linkse dierenactivisten en niet alle vrome moslims met de misdaden van een eenling (Volkert van der G. en Mohammed B.) moest vereenzelvigen.

Ze hadden gelijk. Maar zodra ze dit beginsel loslaten omwille van een duistere strategie, verliezen ze hun geloofwaardigheid. [bron]

Sylvain Ephimenco

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s