Marcel Hulspas: Wilders moet oorlog aan Islam verklaren

Ziedaar de wereld van Geert Wilders. Een wereld waarin het Westen op het punt staat ten onder te gaan, en de politiek machteloos is. Dat Geert vervolgens niet de logische consequentie trekt uit zijn eigen waandenken, en de islam letterlijk de oorlog verklaart, bewijst alleen maar dat hij zelf niet in de gaten heeft wat hij allemaal beweert, en waar dat toe moét leiden. [bron]

Zegt Marcel Hulspas.

Nu is het dus al zover dat iemand gaat beweren dat Wilders niet extreem genoeg is, dat hij letterlijk de oorlog MOET verklaren aan de islam, omdat dat alleen maar een “logische” consequentie is. Wilders doet dat niet, maar omdat Hulspas vindt dat Wilders dat in zijn positie wel zou moeten doen is hij er toch schuldig aan?!

Wat is dit voor een bizarre manier om iemand schuldig te verklaren?

Overigens zei ook Bas Heijne in zijn column in NRC zoiets:

Dit is een radicaal verhaal met duidelijke vijanden, Wilders zal het zelf niet ontkennen. Geloofde ik erin, dan zou ik tot actie willen overgaan.

Moet we nu concluderen dat Hulspas en Heijne in wezen veel sneller zouden overgaan tot radicaal gewelddadig extremisme dan Wilders?! Of moeten we concluderen dat Wilders’ retoriek niet zo letterlijk genomen moet worden, zoals we ook termen als “klassenstrijd” niet als gewelddadige oorlogsverklaring zien?

Verder schrijft Hulspas nog iets opvallends:

De parallel met de moord op Fortuyn is volstrekt duidelijk. Ook toen géén gek, maar een ideologisch dolgedraaide, moreel gehandicapte, uiterst intelligente dader. Toen wist iedereen binnen de kortste keren: de kogel kwam van ‘links’. Links had Pim ‘gedemoniseerd’, en was daarmee in hoge mate verantwoordelijk voor de moordaanslag.

Aangezien Hulspas Wilders totaal verantwoordelijk stelt, is Hulspas is dus ook van mening dat politiek links bloed aan haar handen heeft in verband met de moord op Fortuyn. Welke consequenties verbindt Hulspas daaraan voor betreffende politici en partijen? Geen blijkbaar.

Advertenties

4 thoughts on “Marcel Hulspas: Wilders moet oorlog aan Islam verklaren

 1. Tsja, blijkt maar weer eens dat Breivik’s diagnose een heel eind in de goede richting zat. Had ie het daar maar bij gelaten. Nu heeft ie meer weg van een overspannen chirurg die het verkeerde been afgezet heeft.

 2. -“Moet we nu concluderen dat Hulspas en Heijne in wezen veel sneller zouden overgaan tot radicaal gewelddadig extremisme dan Wilders?!”-

  Daar lijkt het wel op TRS. Overigens ben je nu wel een medestander van Breivik, want ene MNb zegt het in de comments bij FN.

  http://www.frontaalnaakt.nl/archives/bang.html#comments

  -“Maar vanaf vrijdag geldt: wie op de PVV stemt dan wel Wilders, Geller, Spencer en Fjordman verdedigt is een medestander van Breivik.”-

 3. Ergens is het kwartje nog steeds niet gevallen, de omdraaiing die Breivik heeft gedaan maakt het dan ook dat het moeilijk te begrijpen is. Zogenaamd tegen de islamisering, feitelijk de zelfde wapens gebruiken, feitelijk de zelfde doelen. Als men even verder denkt dan zou het wel eens kunnen dat het veel moeilijker te begrijpen is dan zo op het eerste gezicht lijkt.

  Ik las vandaag ergens een bespiegeling dat Breivik enigszins een vrouwenhater is, omdat hij hoeren nodig heeft, omdat hij ze moet betalen voor seks, omdat hij het eerst de mooie meisjes neerschoot. De onhandigheid met vrouwen, het neerbuigende is ook een zeer duidelijke psychotisch punt dat in de islam ook veel voor komt. Dáár is het ook bon ton om vrouwenhater te zijn. En de aanslag met een autobom en het rücksichtslos schieten, dat is typisch moslim gedrag! Münschen, Bombay. Hoe is het mogelijk dat iemand die zogenaamd strijd tegen de islamisering op drie zeer belangrijke punten zich gedraagt als een moslim.

  Ik weet niet hoe verknip die Breivik wel-niet is. Hij is heel erg dom èn gevaarlijk. Niet alleen zijn werkwijze was hij als een moslim, zijn doel was ook als wat een moslim zou kiezen. Is dit soms een typisch geval van het Stockholm-syndroom?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s