Sharia in GB: moslims weigeren onderzoek

Ministers have abandoned an inquiry into the rise of secretive Sharia councils that deal in Islamic justice – because the Muslim courts refused to help.

The failure of the Ministry of Justice probe has generated new fears among politicians and pressure groups about the increasing influence of Sharia courts.

The scrapping of the inquiry comes in a week when Islamic extremists have launched a campaign to declare ‘Sharia-controlled zones’ across Britain. […]

The number of Sharia courts here is unknown, although an estimate of 85 made by the Civitas think-tank in 2009 is widely accepted. [bron]

4 gedachten over “Sharia in GB: moslims weigeren onderzoek

  1. Het grappige van een sharia tribunaal is dat het nergens op de wereld werkt. Zelfs in zeer streng islamitische landen zoals Jemen en Saudi Arabië werkt het niet. De basis van de sharia is de ongelijkheid en de onrechtvaardigheid. Als een dief 20% van de opbrengst van de buit naar de moskee brengt dan gaat hij vrijuit. Omdat de profeet dit gezegd heeft. Als een volwassen man een kind van ca 9 jaar verkracht dan gaat hij vrijuit, omdat de profeet dit ook deed namelijk.

    De sharia is niet geschikt om als leefregels te gelden. Het valt of staat met de acceptatie van de argumentatie. Als iemand harder kan schreeuwen of betere wapens bij zich heeft dan krijgt hij gelijk. Het uitoefenen van macht is de enige manier om de uitspraak van een sharia-tribunaal te beïnvloeden. Als men toegeeft of dom is dan verliest men. Houdt men voet bij stuk of heeft men de kinderen van de rechter in gijzeling dan wint men.

    De sharia is namelijk geen recht, de basis is niet wat wij beschaafde mensen zien als nuttig en rechtvaardig, maar de kromme uitgangspunten van de koran zijn de basis. Daarom kan het niet werken, ook in de islamitische landen niet. Het probleem voor beschaafde mensen is dat iemand aanklagen met behulp van de sharia een nogal onduidelijk resultaat kan geven. Diefstal is toegestaan, behalve als het van een hoger geplaatste moslim is. Moord is toegestaan, verkrachting en ontvoering en het eisen van losgeld zijn ook toegestaan. Een combinatie van alle voorgenoemde zaken is ook acceptabel voor de sharia. Het enige waar men als moslim goed voor moet oppassen is dat het slachtoffer geen hoger geplaatste moslim mag zijn, want dan hangt men.

    We nemen een voorbeeld. Francisco van Jole wordt ontvoerd door een groepjes moslims, hij wordt tijdens zijn ontvoering verkracht, en er wordt losgeld geëist. Dan zullen volgens de sharia de ontvoerders worden vrijgesproken en Francisco van Jole zal op het Marktplein van Hilversum 40 stokslagen krijgen omdat hij aanleiding gegeven heeft voor de verkrachting. Zo werkt de sharia, mooi eigenlijk. Het enige wat men nodig heeft is een hand vol geld en een vooraanstaande moslim die aanklager wil spelen, dan kun je op die manier alles en iedereen naar de verdommenis helpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s