Lafhartige truc

Diegenen die in de PVV een pseudo-NSB zien hebben te weinig vertrouwen in onze parlementaire traditie en rechtsstaat. Het fascisme kon opkomen in extreem onzekere tijden en in democratieën die buitengewoon fragiel waren. Auteurs als Rob Riemen, Thomas von der Dunk en Michael Blok nemen de PVV te serieus. Dat kan gevaarlijk zijn. Het op een fascistisch voetstuk plaatsen van een stel clowns werkt radicalisering van hun achterban in de hand. […]

In een interview met het NRC Handelsblad pareerde Riemen voorgaande kritiek met de stelling dat ‘als je het pas fascistisch noemt als het geweld gebruikt’, het al te laat is. Ik vind dit een lafhartige truck [sic] om de oorlogsmisdaden van de Nazi’s op een bekrompen, maar geweldloze parti.. – excuus, beweging te projecteren. Riemen suggereert dat de PVV uiteindelijk in geweld zal ontaarden, maar levert daar geen fatsoenlijk bewijs voor. Het is best begrijpelijk dat Geert zich ‘gedemoniseerd’ voelt door zulke vergelijkingen. Dat Geert zelf ook demoniseert, met minstens zo platte fascisme-vergelijkingen, maakt zijn verweer wel kleinzielig, maar niet onwaar. [bron]

Rutger Bregman

Advertenties

2 thoughts on “Lafhartige truc

  1. Het zijn allemaal clowns en vergeet de media ook niet, want zij spelen eveneens een vies spelletje als hoer van de machthebbers!

  2. Wacht even, dus als ik het goed begrijp dan is fascisme pas ècht fascisme als er geweld bij gebruikt wordt, maar dan is islamisering toch gewoon met recht een fascistoïde ideologie te noemen? Niemand kan ontkennen dat de sharia een deel uitmaakt van de islam, niemand kan ontkennen dat als de islam komt, dat dan de sharia volgt. En die sharia heeft straffen die zich bevinden in het spectrum ergens tussen stokslagen en dood door steniging. Van hand afhakken tot van de minaret werpen. Uitermate gewelddadige zaken die niets met recht te maken hebben maar alles te maken hebben met onrecht en vergelding, oftewel geweld.

    Waarom hebben wij die voornoemde mensen niet gehoord over het fascisme toen de beschaafde wereld zich druk maakte over de islamisering? Wilders is naar mijn mening in het verzet tegen de islamisering. Een legitiem verzet. Dat moet dan misschien nu anders worden gezien, dat maakt dus dat volgens hun obscure definitie elke verzetsbeweging op de wereld een werktuig van het fascisme.

    Of hun inzichten deugen niet, of hun definities worden te rekbaar gebruikt. Ik denk het laatste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s