Corine de Ruiter: moslims hebben verminderde gewetensfunctie

De islam is mogelijk een van de oorzaken van delinquent gedrag van Marokkaanse jongeren. Dat oppert Corine de Ruiter, hoogleraar forensische psychologie in Maastricht die – samen met anderen – in opdracht van het ministerie van Justitie de aanpak van criminele Marokkaanse jongeren in kaart heeft gebracht. Volgens De Ruiter hebben Marokkaanse (en Turkse) jongeren een ‘achterstand in hun morele ontwikkeling’.

Zo’n achterstand is één van de factoren die crimineel gedrag kunnen veroorzaken: wetenschappelijk is aangetoond dat delinquenten vaak een verminderde gewetensfunctie, minder empathisch vermogen en minder agressiecontrole hebben. Dit minder goed ontwikkelde ‘moreel redeneren’ van Marokkaanse en Turkse jongeren is volgens De Ruiter en haar medewerkster Kim van Oorsouw te verklaren uit de islamitische achtergrond van deze minderheidsgroepen. [bron]

Deze Corine De Ruiter is dezelfde tante die Wilders verwijt agressieve taal uit te slaan. Wilders heeft echter, voor zover ik weet, nooit beweert dat moslims een verminderde gewetensfunctie hebben als gevolg van de islam. Als Wilders dat zou beweren zou de hel los breken, en was hij waarschijnlijk ook veroordeeld door de rechter…

Advertenties

8 thoughts on “Corine de Ruiter: moslims hebben verminderde gewetensfunctie

  1. Corine de Ruiter zal zeker door de NWO goed betaald worden en door onze regering. Nee van die hoog leraren hoeft je ook geen hoge pet van op te hebben hebben ze zijn meestal alleen gevoelig voor hun portemonnee!

  2. Ze verrast me, ze heeft wel degelijk een punt. De vaders van het tuig zijn allemaal plichtsgetrouwe moslims, en dat geloof (elk geloof) draagt amorele en immorele ideeën uit. ‘Alle Hollandse meisjes en vrouwen gedragen zich als hoeren’, je denkt toch niet dat Marokkaanse pubers dat zelf hebben bedacht?

  3. Oeps, die hierboven was dus van mij en daarom nu het waarom: er wordt gesuggereerd alsof een islamistische opvoeding een verminderde gewetensfunctie produceert, terwijl het gaat om een cultureel patroon waarin bepaalde gedragingen worden goed- en afgekeurd. En als je vaak een bepaalde handeling uitvoert (bv stelen of geweld gebruiken) dan wordt de drempel vanzelf lager. Nu is het net weer alsof men er niks aan kan doen (zie ook het gelul over neef-nicht huwelijken), en ontloop je weer de discussie waar het echt om gaat: biedt de Islamitische cultuur een vrijbrief voor bepaald gedrag?

  4. “Het is een belachelijke stelling van De Ruiter.”

    Waarom? Omdat je de uitkomst niet aanstaat? Gedrag krijg je nou eenmaal ook mee vanuit je opvoeding. Veel moslim jongeren vertonen hetzelfde gedrag dus de oorzaak kan gezocht worden in factoren die al deze jongeren delen: Islam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s